Administratieve verplichtingen voor Rekket bij de KVK en de belastingdienst

In het kort

  • Inschrijven bij de KVK en belastingdienst duurt ongeveer een uurtje en kost € 50 euro aan inschrijfvergoeding. 
  • Na ongeveer 2 weken heb je de benodigde gegevens van de KVK en Belastingdienst.

Leestijd: 5 minuten


Voor Rekket gebruiken wij onze inschrijving van Amazonadvies.nl. Waar wij kiezen voor het toevoegen van een handelsnaam aan ons bedrijf, kiezen de meeste startende verkopers waarschijnlijk voor het inschrijven van een nieuwe bedrijf bij de Kamer Van Koophandel (KVK). Het toevoegen van een handelsnaam kan geheel online. Voor het complete overzicht voor de Amazon Challenge 2020 acteren wij alsof Rekket een nieuwe bedrijf is.

Inschrijven bij de KVK

Dit is heel eenvoudig. Op de website van de KVK ga je naar inschrijven. Door verder te gaan naar ‘nieuw bedrijf inschrijven’ krijg je te keuze tussen verschillende rechtsvormen voor het in te schrijven bedrijf. De meeste startende ondernemers zullen kiezen voor een eenmanszaak of vof, vanwege het gemak en de fiscale voordelen. Als je de risico’s van de onderneming in grotere maten wil afscheiden van jou als persoon zou je misschien eerder voor een B.V. kiezen.

Mocht je weinig kennis hebben over de verschillende rechtsvormen dan kun je door te Googelen al een heel eind komen. Zijn er twijfels dan kun je altijd een adviseur inschakelen. Het is beter gelijk te kiezen voor de juiste rechtsvorm dan deze later te moeten aanpassen.

Een eenmanszaak of vof inschrijven is geen notaris voor nodig. Hiervoor vul je de formulieren in op de website van de KVK en maak je vervolgens een afspraak om de inschrijving af te ronden. Het inschrijven van een b.v. moet via een notaris.

Rekket inschrijven

Met Amazonadvies/Rekket verloopt de inschrijving nogal traag. Na het invullen van de online formulieren was het pas 3 weken later mogelijk een afspraak te maken bij de KVK. Deze afspraak duurt maximaal 50 minuten, heb je weinig tot geen vragen kun je ook met 15 minuten al buiten staan. De inschrijving voltooi je door 50 euro af te rekenen en op dat moment is je KVK nummer gelijk actief. De KVK meldt de onderneming aan bij de Belastingdienst. Ongeveer een week na inschrijven ontvang je van de Belastingdienst je belastingnummer en inloggegevens. Vanaf dat moment ben je officieel klaar om te verkopen.


Waar blijven de Badminton Rekkets eigenlijk?

Dat vragen wij ons ook af 😉

Wij hebben een, op het oog, goede producent in China gevonden. Zij maken al jaren Badminton Rackets van zeer goede kwaliteit. Deze zijn gemaakt van carbon, licht van gewicht en een hele mooie spanning. Om het risico te verkleinen bestellen wij eerst altijd een klein aantal producten om de kwaliteit en verkoop te testen. Daarom hebben wij in April 20 sets, 10x zwart en 10x wit, laten maken en opsturen. Deze zijn nog steeds niet aangekomen. Door Covid-19 worden er een stuk minder vrachtvliegtuigen ingezet terwijl de online verkopen toegenomen zijn. Dat is waarschijnlijk de reden van de vertraging. Zodra deze binnen gaan, gaan wij onze producten beoordelen en zullen hierover schrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top