Amazon lanceert AI systeem Bedrock

AI - Bedrock - Amazon

De opkomst van Artificial Intelligence (AI) heeft de manier waarop online bedrijven opereren ingrijpend veranderd en zal naar verwachting in 2023 nog meer impact hebben. Artificial Intelligence biedt bedrijven talloze mogelijkheden om de efficiëntie te verhogen, de klantenservice te verbeteren en de omzet te verhogen. Om deze reden blijft Amazon uiteraard niet achter.

Wat is Amazon Bedrock?

Amazon komt met een eigen marktplaats voor AI-basismodellen en gaat ook eigen taalmodellen aanbieden. Toch is dit voor de Amazon verkoper nog niet interessant of bruikbaar. Amazon zal zich namelijk in tegenstelling tot tech-giganten Google en Microsoft voornamelijk richten op ontwikkelaars en bedrijven, in plaats van consumenten of verkopers. De taalmodellen zullen beschikbaar zijn via AWS, waar veel bedrijven al gebruik van maken voor dataopslag.

In plaats van enorme AI-modellen zelf te bouwen, zal Amazon’s Bedrock klanten “gemakkelijk toegang geven tot foundation models (FM’s)” van de beste aanbieders van AI-startupmodellen.  “Bedrock is de eenvoudigste manier voor klanten om generatieve AI-gebaseerde toepassingen te bouwen en op te schalen met behulp van FM’s, waardoor de toegang voor alle bouwers wordt gedemocratiseerd”, schreef Swami Sivasubramanian, vice president of data and machine learning bij Amazon Web Services (AWS), in een blogpost.

Bedrock wordt momenteel getest door verschillende softwarebedrijven. Amazon heeft de prijzen voor het nieuwe systeem nog niet bekendgemaakt en de toegang tot Bedrock wordt momenteel verleend via een wachtlijst. Geïnteresseerde partijen kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden op de Bedrock-website.

AI gebruiken voor het optimaliseren van Amazon sales?

De ontwikkeling van het gebruik van AI is ook voor de verkopers op Amazon interessant om in de gaten te houden. Het creëert namelijk een duidelijke opening voor nieuwe systemen en mogelijkheden voor het verkopers platform. Denk hierbij aan het schrijven van gedetailleerde bulletpoints en unieke productbeschrijvingen.

Benieuwd hoe andere AI tools nu al kunnen helpen bij jouw verkopen op Amazon? Lees hier onze aanbevelingen.

Heb je hulp nodig bij het starten of opschalen op Amazon?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top