Amazon FBA UK weer mogelijk voor Europese verkopers vanaf maart 2022

Amazon-FBA-UK

Verkopen op Amazon (FBA) in de UK wordt weer (op een eenvoudige manier) mogelijk voor verkopers uit Europa.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat het Verenigd Koninkrijk middels de Brexit de EU verliet. Dit zorgde voor moeizaam verkoop op Amazon vanuit Europa. Nu twee jaar na dato gaat Amazon het European Fulfillment Network tussen de UK en de EU opnieuw introduceren. Door deze introductie zullen verkopers opnieuw hun voorraad beschikbaar kunnen stellen voor aankoop aan zowel de EU landen als de UK. De herlancering van het European Fulfillment Network zal voor velen betekenen dat de eenvoudigste manier van verkopen aan UK klanten weer mogelijk gaat zijn. Althans, op een makkelijkere manier. Momenteel moet er een tussenpartij de goederen inklaren voordat ze op voorraad gelegd kunnen worden bij Amazon in de UK.

De echte impact van de herlancering van het European Fulfillment Network zal voornamelijk op concurrentiegebied van belang zijn. Dit zal aan beide kanten gebeuren, zowel op amazon.de/.fr/.es etc. als op amazon.co.uk. Eerder werd bekend gemaakt dat bijna 70% van de Britse verkopers op Amazon Duitsland momenteel gestopt is met verkopen. We hopen dat de herlancering van het European Fulfillment Network de kleine bedrijven in staat zal stellen de handel met de UK te hernieuwen of juist op te starten voor een extra afzetmarkt. Verkopen op Amazon is via FBA nu gemakkelijk uit te breiden naar de UK.

Voorbereiding op herlancering van European Fulfillment Network

Vanaf maart 2022 tot juni 2022 zal het netwerk gefaseerd live gezet worden via het European Fulfillment Network. Sommige verkopers zijn al begonnen met het ontvangen van uitnodigingen om zich aan te kunnen melden.

Mocht je interesse hebben in het verkopen in de UK dan is het raadzaam om alvast rekening te houden met de volgende aspecten:

  • Amazon geeft prioriteit aan het uitvoeren van bestellingen uit lokale voorraad. Als je de voorraad opslaat in zowel de UK als EU FBA of als je PAN-European FBA gebruikt, dan maak je al een mooie eerste stap. 
  • Aanbiedingen voor uw producten in zowel de UK als de EU (Duitsland, Frankrijk, Italië en/of Spanje)
  • Zowel UK als EU Seller Central-accounts.
  • FBA-verzendprogramma’s en exportinstellingen ingeschakeld van voorraadbronlanden naar de desbetreffende marketplace.

Wil je jouw Amazon Business (terug) opschalen naar de UK en heb je hier hulp bij nodig?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top