Amazon geeft prioriteit aan medische en huishoudartikelen

huishoud artikelen amazon

Afgelopen dagen heeft Amazon een mail naar haar verkopers verspreid. Daarin is medegedeeld dat, met het oog op het COVID-19, prioriteit wordt gegeven aan basis artikelen voor het huishouden en medische producten. Denk hierbij aan toiletpapier en zeep, en paracetamol, thermometers en dergelijken.

De vraag voor deze producten is de afgelopen dagen enorm gestegen en om naar de vraag te kunnen blijven leveren wordt in het fulfillment centrum van Amazon veel levering gepauzeerd om de medisch een huishoudartikelen op tijd te leveren. Dit geldt voor zowel levering van Amazon zelf als FBA door wederverkopers.

Deze maatregelen zijn per direct van kracht en duren voort tot tenminste 5 april.

Impact op Amazon resellers

Dit was geen eenvoudige beslissing voor Amazon. Veel wederverkopers hangen voor een groot deel van hun omzet af van het Amazon platform. Dit geldt uiteraard nog niet voor verkopers op Amazon in Nederland. Maar, Amazon moet, zoals zoveel bedrijven in deze tijd van een wereldwijde crisis, beslissingen nemen die niet altijd voor alle betrokkenen positief zijn.

Dit bericht was gestuurd aan verkopers op Amazon US. In Nederland heeft het Corona-virus ook impact op de verkoop van Amazon. Deze maatregelen zullen voor Amazon.nl minder ingrijpend zijn omdat het platform ten tijden van het verspreiden van het virus gelanceerd is, en daarom door verkopers, pers en kopers, minder aandacht heeft gekregen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top