Amazon in Nederland: Een maand later.

amazon in nederland

Amazon lanceerde op 10 maart in Nederland en opende het e-commerce platform voor de Nederlandse markt. Waar je voorheen alleen nog boeken en e-readers kon kopen is nu een groot assortiment beschikbaar. Inmiddels staan niet alleen Chinese aanbieders met slecht vertaalde listings op het platform, maar ook merken zoals Philips, Rituals en Hünkemoller hebben hun assortiment nu in de aanbieding staan. Ook is het mogelijk om als Nederlandse ondernemer op Amazon te verkopen. Eindelijk kunnen Nederlandse merken hun producten verkopen via de grootste e-commerce platform van de wereld. Hoe gaat het nu met Amazon?

Het aanbod op Amazon is aanzienlijk gegroeid.

Sinds Amazon het platform opengegooid heeft voor verkopers hebben veel bedrijven hun assortiment op het platform gezet. Hierdoor is het aanbod aanzienlijk gegroeid. Amazon is net beginnen aan de verovering maar heeft een lang termijn plan in gedachte. Het bedrijf verwacht binnen 5 jaar een omzet van 10 miljard op te bouwen. Ter vergelijking, in 2019 draaide de e-commerce reus zonder enige marketing al 300 miljoen omzet.

Consument vertrouwen opbouwen kost tijd, zeker bij de loyale Nederlandse consument.

In Amerika en de rest van de wereld staat Amazon bekent om zijn korte levertijden en het gratis retourneren van producten. Maar in Nederland is dit al de standaard, mede door de compacte geografie van ons kikkerlandje. Bovendien, omdat Amazon zijn fulfilment centra in Duitsland heeft staan gaat de levering momenteel nog niet zo snel als het platform gewenst had. Mocht er een Amazon fulfilment centre in Nederland worden gebouwd en dan hier nog wel is verandering in komen.

Jouw Amazon EU assortiment uitbreiden naar Nederland, kan dat?

Dit is een vraag waar we zelf als verkopers tegenaan lopen. Dit is helaas nog niet mogelijk, we kregen het volgende antwoord terug:

We started rolling out the new “selling on Amazon.nl” feature to all Sellers across the EU. We cannot share an exact date but, you will see Amazon.nl added as a 6th country option to your EU seller account shortly. You don’t need to take any action for this. We will inform you once Amazon.nl has been added to your seller account. Please check your emails and Seller Central notifications.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top