Amazon investeert honderden miljoenen dollars in het ontwikkelen van videogames

Amazon-komt-met-gaming-service

Amazon gaat ook de gaming wereld domineren door honderden miljoenen te investeren in de ontwikkeling van eigen games en een cloudgamingplatform. De eerste game, Crucible, wordt volgende maand uitgebracht.

De webgigant slaat een nieuwe weg in en wilt ook de digital entertainmentbranche gaan domineren met haar nieuwe gaming platform. Amazon was in de gaming wereld al bekend met haar streaming service Twitch en geeft aan deze service ook uit te breiden met de mogelijkheid om real time games te spelen.

Google en Microsoft

Amazon probeert zich met deze investering te richten op concurrenten Google en Microsoft, die ook hun aanbod in gaming hebben vergroot. Amazon wilt met haar gaming services nog meer mensen kennis laten maken met Amazon.

Ontwikkeling van games

“The big picture is about trying to take the best of Amazon and bringing it to games,” verteld Mike Frazzini, Amazon’s vice president voor gaming en services. Frazzini is voor een groot deel verantwoordelijk voor de ontwikkelingen binnen de gaming services van Amazon.

“We have been working for a while, but it takes a long time to make games, and we’re bringing a lot of Amazon practices to making games.” Aldus Frazzini.

Gaming heeft zich de laatste jaren flink ontwikkeld en is een van de meest populaire manieren van entertainment. Er wordt verwacht dat er in 2020 de gaming industrie goed is voor meer dan 160 biljoen dollar omzet.

Leer hier hoe je vandaag nog start met verkopen op Amazon.nl!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top