Amazon kondigt Prime Big Deal Days aan voor Oktober 2023

prime big deal days

Na het Prime Day event van 11 en 12 juli zal er dit jaar nog een event plaatsvinden voor de Prime gebruikers van Amazon. Een perfecte periode voor jou als verkoper om hier de vruchten van te plukken.

Het Amazon Prime-member winkelevenement biedt speciale aanbiedingen aan leden in 19 landen.   Amazon’s tweede Prime Day-evenement van het jaar zal over enkele weken plaatsvinden. Prime Big Deal Days, exclusief voor Prime-leden, staat momenteel gepland voor oktober 2023, ondanks dat de maand bekend is heeft de retailer nog geen specifieke data bekendmaakt.

Prime Big Deal Days zal plaatsvinden op de volgende marketplaces: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Singapore, Spanje, Zweden, de VS en het VK.

Organiseert Amazon elk jaar twee Prime Days?

Vorig jaar was het de eerste keer dat Amazon twee evenementen op Prime Day-niveau in één jaar organiseerde: er was Prime Day in juli 2022 en de Prime Early Access Sale in oktober 2022. Amazon lijkt nu dus hetzelfde schema te volgen in 2023: Prime Day valt in juli en de Prime Big Deal Days-event staat gepland voor oktober. Amazon heeft niet gereageerd op de vraag of het in de toekomst permanent twee evenementen op Prime Day-niveau zal organiseren.

Hier zijn 5 redenen waarom verkopers zich moeten voorbereiden op Prime Big Deal Days:

  • Verhoogde Zichtbaarheid: Prime Big Deal Days zorgt voor een golf van verkeer en aandacht op het platform. Door deel te nemen kunnen verkopers hun producten aan een breder publiek tonen en mogelijk nieuwe loyale klanten winnen.
  • Stijging in Verkopen: Prime-leden zijn actief op zoek naar aanbiedingen tijdens dit evenement. Verkopers kunnen hiervan profiteren door aantrekkelijke kortingen aan te bieden, wat leidt tot verhoogde verkopen en omzet.
  • Verbeterde Rankings: Hogere verkopen en positieve interacties met klanten tijdens Prime Big Deal Days kunnen een positieve invloed hebben op de algehele prestatie-indicatoren van een verkoper, wat mogelijk leidt tot verbeterde rankings en zichtbaarheid op het platform van Amazon.
  • Klantbetrokkenheid: Het betrekken van klanten tijdens het evenement door speciale aanbiedingen, gepersonaliseerde berichten en uitstekende klantenservice kan een blijvende indruk achterlaten, wat de kans op herhaalde zaken vergroot.
  • Concurrerend Voordeel: Prime Big Deal Days zijn een kans om concurrenten te overtreffen. Verkopers die tijd investeren in het creëren van aantrekkelijke aanbiedingen en het optimaliseren van hun productvermeldingen hebben een betere kans om op te vallen in een drukke markt.

Vergeet niet om het verleden van evenementgegevens te analyseren, inventarisniveaus te plannen, productvermeldingen te optimaliseren en aanbiedingen van tevoren te promoten om het meeste uit Prime Big Deal Days te halen.

Heb je hulp nodig bij de voorbereiding op Prime Big Deal Days of heb je andere vragen omtrent het verkopen op Amazon?  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top