Amazon.nl account koppelen aan Amazon EU en VS account

Amazon.nl verbinden met amazon account andere landen

Tot grote ergernis van veel verkopers op Amazon, waaronder wijzelf, is dit nog steeds niet mogelijk. Het is niet duidelijk waarom deze functie tot koppelen van accounts nog niet mogelijk is. Normaliter koppel je accounts van de verschillende Amazon domeinen met elkaar, wat resulteert in een overzichtelijk account waarin je kunt schakelen tussen accounts. Zoals op bovenstaande foto in een van onze accounts weergegeven.

Waarom is deze koppeling van Amazon.nl nog niet mogelijk?

De komst van Amazon naar Nederland is het begin van dit jaar groots aangekondigd. Deze lancering had duidelijk prioriteit bij Amazon, en begrijpelijk, in Nederland zijn we dol op online shoppen. Dat was voor de komst van Covid-19. Vanaf dat moment lijkt de prioriteit van Amazon te zijn verschoven. Er lijkt op het moment nog steeds weinig aandacht te zijn voor de uitrol van Amazon.nl. Het is in bepaald opzicht wel te begrijpen dat Amazon momenteel haar focus niet op de Nederlandse markt gericht heeft. Uit onderstaande grafiek over de online verkoop is duidelijk te zien dat Nederlanders een ‘ander’ voorkeurs platform hebben dan Amazon. Dat is uiteraard Bol.com, nog steeds met stipt marktleider in Nederland. Het aandeel van Amazon (in 2019) was nog slechts 9%.

Wat wij voor onszelf en onze klanten doen, is het opnieuw aanmaken van een account op Amazon Nederland. Een nieuw account inrichten, en deze klaar maken voor de Nederlandse markt. Het is waarschijnlijk mogelijk in een later stadium, wanneer het koppelen mogelijk is, dit account alsnog aan het reguliere account

Toestroom van buitenlandse verkopers op Amazon.nl

Zodra de koppeling van Amazon.nl met de rest van de Amazon accounts mogelijk is verwachten wij een grote toestroom van buitenlandse verkopers op Amazon.nl. Zij zijn namelijk al actief op Amazon, en hoeven enkel hun producten aan te bieden op de Nederlandse variant. Daarnaast zullen zij zich nog moeten focussen op het vertalen van Amazon listings, als ervaren online shoppers zullen wij niet graag een product kopen in slecht vertaald Nederlands.

Voor Nederlandse verkopers die enkel actief zijn op het Nederlandse domein gaat er een grote afzetmarkt open. Met een paar simpele klikken en het vertalen van productlistings wordt het bereik vergroot met honderden miljoenen potentiële klanten!

2 reacties op “Amazon.nl account koppelen aan Amazon EU en VS account”

  1. hallo
    graag een antwoord op mijn vraag.
    ik heb sinds een maand een USA seller account op amazon fba maar door de zeer ingewikeld proceduur zit ik te denken om te stoppen of kunt u mij aub een advies geven .
    kan ik misschien mijn account switchen naar holland of duits amazon platform. en welke stappen moet ik volgen . alvast bedankt.

  2. Hi Simo,
    Uiteraard kunnen wij daarin adviseren. Via onze contactpagina of de Whatsapp-knop kun je contact met ons opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top