Amazon Prime Day 2024 staat voor de deur!

Amazon Prime day 2024

16 en 17 juli 2024 is het grootste Amazon “deal” evenement terug; Amazon Prime Day!

Dit evenement bestaat wereldwijd al sinds 2015 en is vergelijkbaar met evenementen als Black Friday, Cyber Monday en Back to School deals. Amazon Prime Day is een speciale dag voor de Amazon Prime-leden, waarvan de teller wereldwijd ondertussen boven de 240 miljoen betalende Prime-leden staat. Voor Amazon als platform staat deze dag natuurlijk in het teken van zoveel mogelijk verkopen en het vergaren van nieuwe Prime-leden. Voor jouw als verkoper is het de perfecte dag om je producten verder in de markt te pushen en meer verkopen te realiseren. Er is immers veel meer verkeer op de Amazon marketplaces op deze 2 dagen.

Vorig jaar hebben Amazon-klanten wereldwijd bijna $24 miljard bespaard door deals en coupons—waarbij Prime-leden het grootste deel van die besparingen genoten—waaronder meer dan $2,5 miljard tijdens Prime Day 2023.

Wat kan jij als Amazon verkoper doen om profijt te maken van Amazon Prime Day?

Om gebruik te maken van de officiële Prime Deals als verkoper moet je jouw producten of via FBA (Fullfilment by Amazon) of via SFP (Seller Fulfilled Prime) aanbieden.

Tijdens Prime Day kan je gebruik maken van de volgende soorten deals en aanbiedingen:

  • Lightning deals – Dit zijn de meeste bekende kortingen tijdens Prime Day; kortingen die voor een korte periode beschikbaar zijn. Dit kan variëren van 1 uur tot 24 uur.
  • Deals of the day – Deze aanbiedingen zijn zoals aan de naam te zien actief voor één dag. Dit geeft de klant de urgentie om tijdens Prime Day jouw product op die dag te moeten kopen.
  • Coupons – Coupons zijn te herkennen aan de oranje of groene tag naast de aanbiedingsprijs. Hierbij maak je vouchers aan zodat klanten korting krijgt tijdens het afrekenen van jouw product.
  • Prime Early Access Deals – Speciaal voor Prime Leden worden bepaalde deals net iets eerder beschikbaar om van te profiteren. Perfect om tijdens Prime Day te gebruiken.

Hieronder 7 tips om jouw Amazon business optimaal voor te bereiden op Prime Day:

  1. Bereid je voorraad voor

Zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt van je bestverkopende producten. Anticipeer op een verhoogde vraag en werk nauw samen met je leveranciers om ervoor te zorgen dat je niet zonder voorraad komt te zitten.

2. Optimaliseer je productpagina’s

Een aantrekkelijke productpagina is cruciaal. Zorg ervoor dat je producttitels, beschrijvingen en bullet points duidelijk en informatief zijn. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen en video’s om je producten te presenteren.

3. Gebruik Amazon Advertising

Maak gebruik van Amazon’s advertentiemogelijkheden, zoals gesponsorde producten, merkcampagnes en display advertenties. Dit kan helpen om je zichtbaarheid te vergroten en meer verkeer naar je productpagina’s te leiden.

4. Voer promoties en kortingen in

Overweeg om speciale promoties en kortingen aan te bieden tijdens Prime Day. Dit kan helpen om meer klanten aan te trekken en je verkoop te stimuleren. Zorg ervoor dat je aanbiedingen concurrerend zijn.

5. Monitor en analyseer prestaties

Houd je prestaties nauwlettend in de gaten tijdens Prime Day. Gebruik Amazon’s analysetools om realtime gegevens over je verkopen en verkeer te volgen. Pas je strategie indien nodig aan om het beste resultaat te behalen.

6. Verbeter je klantenservice

Uitstekende klantenservice kan leiden tot positieve beoordelingen en herhaalaankopen. Zorg ervoor dat je snel reageert op vragen en problemen van klanten oplost om een positieve winkelervaring te bieden.

7. Maak gebruik van sociale media

Promoot je Prime Day-aanbiedingen via sociale media. Dit kan helpen om meer verkeer naar je Amazon-winkel te leiden en je bereik te vergroten. Gebruik aantrekkelijke beelden en duidelijke oproepen tot actie. Door deze tips te volgen, kun je als verkoper het meeste uit Prime Day halen en je bedrijf laten groeien. Bereid je goed voor, blijf flexibel en profiteer van de kansen die deze jaarlijkse verkoopgebeurtenis biedt.  

 

Heb je hulp nodig bij de voorbereiding op Prime day of het verkopen op Amazon in het algemeen?  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top