Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper?

amazon prime leden

Het Prime loyaliteitsprogramma is officieel de 200 miljoen leden gepasseerd. Dit zijn 50 miljoen meer leden dan aan het begin van 2020, dat schrijft Jeff Bezos in zijn meeste recente brief richting de Amazon aandeelhouders. Mooie ontwikkeling in de groei van Amzon, maar wat heeft een Prime lid voor jou als Amazon verkoper voor voordelen?

Wat is een Amazon Prime lid?

Als je lid bent van Amazon Prime (€2,95 per maand) krijg je toegang tot het mediaplatform Prime Video en krijg je gratis prioriteit verzending op een hoop artikelen. Het combinatiemodel oogt wat raar op het begin, maar blijkt ontzettend efficient in de groeistrategie van Amazon. Een 2de Netflix voor €2,95 p/m met een bak aan consumentenvoordelen op Amazon, why not?

Wat heb jij als verkoper aan Amazon Prime leden?

Als verkoper op Amazon heb je grofweg te kiezen tussen 2 modellen. Het FBM model, of het FBA model. Bij het Fulfilment by Merchant (FBM) model stuur je de producten zelf en bij het FBA (Fulfilment by Amazon) model laat je Amazon je producten sturen. En alléén dan, kun je mee profiteren van loyale Amazon Prime klanten. Als iemand namelijk Prime lid is, zal deze in het koopblok voornamelijk Amazon FBA aanbieders te zien krijgen, deze aanbieders kunnen door hun FBA verkoop prioriteit verzendingen aanbieden. Als je zelf verstuurt, ontloop je verkoop aan de meest loyale klantenbasis van Amazon.

Maak dus gebruik van de voordelen van de groeiende Prime klantenbasis en begin met het verkopen op Amazon via FBA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top