Amazon verkoop voorbereiden voor Black Friday & Cyber Monday

Verkopen op amazon met black friday

Black Friday is de dag na het Amerikaanse Thanksgiving Day en is een onofficieel startsein voor het doen van kerstaankopen. Dat betekent niet alleen de kerstballen in huis halen, maar ook cadeautjes voor je naasten. Wij kennen Black Friday en Cyber Monday voornamelijk van de torenhoge kortingen die sinds 2015 hun intrede gedaan hebben in Nederland en België. Sinds 2015 zijn de verkopen op Black Friday en Cyber Monday elk jaar met zo’n 30% – 60% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Amazon, toch wel het toppunt van Amerikaanse commercie, heeft uiteraard het een en ander in petto voor deze dagen vol uitverkoop. Zowel deze, als vorige week, kregen wij op verschillende Amazon verkoop accounts een mailtje van het Amazon Global Selling Team. Op donderdag 3 september van 16:00 tot 17:00 is er een webinar te volgen over de mogelijkheden op Amazon met het oog op Q4 promotionele acties, Black Friday en Cyber Monday. Zelf inschrijven voor deze webinar is mogelijk als je een Amazon verkoop account hebt.

Cyber Monday verkopen op Amazon

Promoties op Amazon zoals Deals en Coupons geven de mogelijkheid om een korting toe te passen op producten. Daardoor zijn producten gemakkelijker te vinden en kopen door Amazon klanten. Deals en kortingsbonnen zijn een geweldige kans om de merkbekendheid te vergroten en de vindbaarheid van uw producten op Amazon tijdens de feestdagen te verbeteren.

Soorten kortingsacties voor Amazon verkopers

Amazon heeft voor verkopers drie mogelijke kortingsacties:

  • Lightning Deals – Deals die enkele uren lopen en worden weergegeven op de pagina met deals van de dag.
  • Coupons – Digitale korting aangeboden op een enkel product of een reeks producten met automatische merchandising op de Coupons-pagina, winkelresultaten, productdetailpagina’s en andere locaties.
  • 7-daagse deals – Prijskortingen die op de evenementpagina worden vermeld voor zeven dagen. 7-daagse deals kunnen gedurende het hele evenement lopen.

Al met al naar ons idee een interessante webinar. Wij zijn er bij. Jij ook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top