Amazon wil sites/bedrijven sluiten die de authenticiteit van eerlijke reviews bedreigen.

neprecensies

Amazon heeft rechtszaken aangespannen tegen bedrijven die fake reviews schijven. Zij zijn verantwoordelijk voor het schrijven van gestimuleerde en misleidende productrecensies in ruil voor geld of gratis producten.

De rechtszaken zijn bedoeld om twee grote “neprecensies” bedrijven, AppSally en Rebatest, te sluiten. Deze bedrijven misleidde kopers door hun leden neprecensies te laten plaatsen in marketplaces zoals Amazon, eBay, Walmart en Etsy. Deze juridische actie is een onderdeel van Amazon’s uitgebreide en proactieve inspanningen om een ​​veilige en betrouwbare winkelervaring voor zijn klanten te garanderen en uitgebreide mogelijkheden om bloeiende bedrijven en merken te creëren. Zo wordt de Amazon review check consistent door het miljarden bedrijf uitgevoerd.

Amazon verbiedt het schrijven van neprecensies en gebruikt een combinatie van machine learning-technologie (AI’s) en bekwame onderzoekers om ze te detecteren en te verwijderen.

In het jaar 2020 was Amazon in staat om meer dan 150 miljoen vermoedelijke neprecensies te stoppen voordat ze ooit door een gebruiker of klant werden gezien. De afgelopen jaren is er een industrie ontstaan, waarin fraudeurs valse reviews achter laten in ruil voor geld of gratis producten.

De juridische stappen van Amazon komen na een diepgaand onderzoek naar deze “neprecensies” bedrijven, die samen beweren meer dan 900.000 leden te hebben die neprecensies willen schrijven. De neprecensiesite AppSally verkoopt bijvoorbeeld neprecensies voor slechts $ 20 (omgerekend zo’n € 18,00) en instrueert de verkopers om lege dozen te verzenden naar mensen die neprecensies willen schrijven. De frauduleuze regeling van Rebatest betaalt alleen mensen die 5-sterrenrecensies schrijven.

Amazon was een vroege pionier op het gebied van productrecensies en introduceerde deze functie in 1995. Dit was allemaal bedacht om klanten te helpen beter geïnformeerde aankoop beslissingen te nemen. Amazon blijft innoveren en werkt samen met onder andere wetshandhaving om een ​​betrouwbare winkelervaring voor hun klanten en verkooppartners te garanderen.


Als Amazon Advies zijn wij telkens op zoek naar nieuwe manieren om de verkoop voor onze verkooppartners te stimuleren. Uiteraard is een van deze manieren het verzamelen van (eerlijke) reviews.

Wil je op een eerlijke manier reviews verzamelen op Amazon middels onze diensten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top