Amazon zet stappen richting Amazon.nl via Amazon Prime-abonnementen

Amazon.nl steeds interessanter prime pakket amazon advies

Verkopen op Amazon in Nederland is sinds dit jaar nog interessanter geworden. 

Dit is goed nieuws voor veel Nederlandse verkopers. Zo kunnen klanten in 2022 alleen nog maar een Nederlands Prime-abonnement bemachtigen. Deze is met €2,99 per maand de goedkopere variant dan de Duitse €5,99 per maand. 

Deze beweging van Amazon geeft duidelijk aan dat ze haar Nederlandse klanten graag richting de relatief jonge Nederlandse Marketplace stuurt.  

Dit is voor de Nederlandse Amazon verkoper goed nieuws. Verkopen in Duitsland is nog altijd een aanrader in verband met een aanmerkelijk grotere afzetmarkt. Maar een Nederlandse verkoper die aan de Nederlandse klant kan verkopen kan gemakkelijker meer waarde bieden. Denk hierbij aan communiceren in je voorkeurstaal en snellere bezorging. Nu Amazon haar Nederlandse klanten met een Prime-abonnement overzet van een Duits naar Nederlands abonnement zal de vraag in Amazon Nederland gaan groeien. 

Klanten kunnen nog steeds op Amazon.de bestellen, waar het aanbod erg groot is. Echter zullen de verzendkosten nu niet meer gratis zijn. Naar verwachting zal dit de Nederlander ook motiveren om op Amazon.nl te gaan bestellen.  

Amazon.nl is er echter nog niet helemaal. Zo gaat de voorkeur veelal naar bol.com of Coolblue. Verwacht is dat 44 procent van de consumenten bij een standaard lagere prijs van 10 procent pas overgestapt naar Amazon. Amazon Prime speelt wel een rol in het koopgedrag. Voor een paar euro (€2,99) per maand worden artikelen gratis bezorgd en krijgen klanten toegang tot muziek- en videodiensten. Deze prijs ligt een stuk lager dan het gemiddelde in andere Europese landen (€8.00).

Volgens Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) heeft Amazon in de Verenigde staten minstens 150 miljoen Amazon Prime leden. Dit is ongeveer 85% van alle huishoudens. Hoewel Nederland nog niet in de buurt komt van deze percentages wordt het wel steeds interessanter om te verkopen op Amazon.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top