Amazon’s eerste logistieke centrum (en kantoor) in België

Amazon’s eerste logistieke en kantoor centrum in België

Met de komst van Amazon’s eerste logistieke centrum (en kantoor) in België, zullen klanten in de omgeving Antwerpen nog sneller voorzien worden van bestelde artikelen. Montea ontwikkelt een bezorgstation van 8.438 m2 voor Amazon in Blue Gate Antwerpen (België).

De nieuwe site wordt de eerste ontwikkeling van Amazon in België. Blue Gate Antwerp werd gekozen omwille van zijn strategische ligging, die zowel het stadscentrum van Antwerpen als de wijde omgeving van Antwerpen bedient.

Het gebouw bestaat uit een magazijn van 5.764 m2, 2.157 m2 kantoren en 517 m2 mezzanine vloer. Het krijgt een groot parkeergebouw met 5 niveaus van elk 8.000 m2 en is naar verwachting aan het einde van dit jaar klaar. 

In het kader van Amazons verbintenis om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn, is het gebouw ontworpen met energie-efficiëntie als topprioriteit. Verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) worden geregeld door een digitaal gebouwbeheersysteem (BMS) dat zorgt voor een comfortabele werkomgeving en tegelijkertijd onnodig energieverbruik vermindert. Het gebouw is ook uitgerust met zonnepanelen en LED-verlichting. Bovendien beschikt het project over meer dan 8.000 m2 groene ruimte en omvat het een waterafvoernetwerk om regenwater op te vangen en te hergebruiken.

Vorig jaar realiseerden Amazon en Montea al met succes een gelijkaardig project in de buurt van Amsterdam, waardoor Montea de eerste investeerder was die een Amazon-bezorgstation in Nederland realiseerde.

Amazon Logistics helpt onafhankelijke lokale bezorgbedrijven bij de groei van hun bedrijf met als doel de capaciteit en flexibiliteit van Amazons bezorgnetwerk te vergroten om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen. De pakketten zullen vanuit de bestaande Europese fulfilment- en sorteercentra van Amazon naar het bezorgstation worden verzonden en vervolgens in voertuigen worden geladen om bij de klanten te worden afgeleverd.

Amazon zal in het bezorgstation ongeveer 50 vaste banen creëren. Daarnaast zullen zo’n 200 chauffeurs van onafhankelijke koeriersbedrijven pakketten ophalen bij het station en afleveren bij Amazon-klanten in België.

Bron: Press release – Regulated information – Montea 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top