De perfecte Amazon Product Titel schrijf je zo.

amazon product titel schrijven

You never get a second chance, to make a great first impression!

Een eerste indruk telt. Zowel bij een sollicitatiegesprek, bij een eerste date, of in dit geval, als de klant op zoek gaat naar een product op Amazon. De titel van jouw Amazon Product Listing geeft de klant een eerste indruk wat hij koopt, hoeveel hij er krijgt, in welke kleur en van welk merk het is. Ook is de titel van het product belangrijk om gevonden te worden. Amazon indexeert namelijk de woorden in je titel als relevant en zal deze gebruiken in de zoek rankings.

Hierbij zetten we de belangrijkste tips op een rijtje om jouw Amazon Product Titel zo goed mogelijk te laten converteren.

  1. Begin met het noemen van het merk. Een merk geeft de klant geloofwaardigheid aan een product. Ook zoekt de klant vaak op een merknaam en komt dit beter naar voren in de zoekresultaten.
  2. Noem vervolgens de specificaties. Dikte, kleuren, functionaliteiten en aantallen worden genoemd. Bedenk jezelf eerst wat de USP (unique selling point) is van jouw product tegenover concurrenten. Waarom zou een klant jou product kopen en niet die van de concurrent die op dezelfde zoekterm concurreert?
  3. Houdt het kort. Tijdens het scrollen door de producten na het invullen van een zoekterm, heeft de klant ongeveer een attention span van 1 seconden per titel. Binnen 1 seconden zul je dus al zijn (onbewuste) vragen moeten kunnen beantwoorden. Beperk de titel dus het minimum.
  4. Nummering moet uitgeschreven worden als cijfers (5) niet als “vijf”. Dit kost de klant namelijk onbewust veel minder moeite om te verwerken. Schrijf daarom alle numerieke karakteristiek van het product uit in cijfers.
  5. Gebruik hoofdletters voor elk woord behalve “en”. Dit benadrukt de specificaties en is een bewezen beter converterende methode.
  6. Vermijdt symbolen (?, !, $). Dit maakt je Amazon titel onoverzichtelijk en rommelig. Ook zal Amazon je bestraffen in de zoekresultaten bij het gebruik van deze methode.
  7. Optioneel, het gebruik van scheidingssymbolen (|, •). Dit kan het gebruik van specificaties wat duidelijker en overzichtelijker maken. Een lijst aan text zonder tussentekens kan wat rommelig ogen. De klant kan daardoor overwhelmed worden en door scrollen naar een titel die makkelijker te lezen valt.

Voorbeeld Amazon Titels

  • Severin DK 1042 Dubbele Kookplaat, 2 Massakookplaten, 1 X 15,5 CM, 1 X 18,5 CM, Traploze Temperatuurinstelling, Wit
  • Mumba Draagtas voor Nintendo Switch, Deluxe Beschermend Reisetui voor Nintendo Switch Console & Accessoires, Dubbele Bescherming, Grote Capaciteit
  • Fintie Hoes voor Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic, Premium Kunstleer Beschermhoes Reis Cameratas Hoes Afdekking met Afneembare Riem, Bruin

Tot slot

Het schrijven van Amazon Product Titels is belangrijk om klanten naar jouw listing te leiden. Als klanten niet meteen overtuigd zijn van een Amazon titel zul je verkoop afgeven aan de concurrent. Met bovenstaande tips heb je in ieder geval een goede basis om jouw Amazon Product Listing te optimaliseren. Meer tips over het optimaliseren van je Amazon Product Listing vindt je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top