Hoe Bekijk je de Geheven Belasting per Staat op Amazon USA?

Hoe Bekijk je de Geheven Belasting per Staat op Amazon USA?

Voor Nederlandse bedrijven die verkopen op Amazon USA is het essentieel om een duidelijk overzicht te hebben van de geheven belastingen per staat. Dit is cruciaal voor een correcte administratie en naleving van de belastingwetgeving. Hier is een stapsgewijze handleiding om deze informatie te verkrijgen via Amazon Seller Central.

Stap 1: Inloggen op Amazon Seller Central

Begin door in te loggen op je Amazon Seller Central account. Dit is het platform waar je alle verkoop- en belastinggerelateerde informatie kunt beheren.

Stap 2: Navigeren naar Tax Document Library

Eenmaal ingelogd, ga je naar het Reports menu in de bovenste navigatiebalk. Kies vervolgens Tax Document Library onder het kopje Tax Reports. Hier vind je alle belastingdocumenten die Amazon voor je heeft gegenereerd.

Stap 3: Download het Sales Tax Report

In de Tax Document Library selecteer je het Sales Tax Report voor de gewenste periode. Dit rapport geeft een gedetailleerd overzicht van alle verkoopbelastingen die per staat zijn geheven.

Stap 4: Marketplace Facilitator Tax

Het is belangrijk om te weten dat Amazon in veel staten fungeert als een ‘marketplace facilitator’. Dit betekent dat Amazon de belasting int en afdraagt namens de verkopers. Deze informatie wordt ook weergegeven in het Sales Tax Report.

Stap 5: Gebruik van Externe Software

Voor bedrijven die een gedetailleerder overzicht en boekhoudkundige integraties nodig hebben, kan het nuttig zijn om externe software zoals TaxJar of Avalara te gebruiken. Deze tools kunnen automatisch belastinggegevens verzamelen en gedetailleerde rapporten genereren, waardoor je administratie altijd up-to-date is.

Conclusie

Door deze stappen te volgen, kun je eenvoudig inzicht krijgen in de geheven belastingen per staat op Amazon USA. Dit helpt niet alleen bij het naleven van de belastingwetgeving, maar zorgt ook voor een correcte en overzichtelijke administratie.

Voor meer advies over het verkopen op Amazon en het beheren van je administratie neem vrijblijvend contact met ons op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top