Meer winkels en 1000 installateurs voor Coolblue

Coolblue bereidt zich voor op de komst van Amazon

Inmiddels is de komst van Amazon al een tijdje bekend en beginnen Nederlandse webreuzen maatregelingen te treffen. Pieter Zwarts van Coolblue geeft aan dat hij zich wilt onderscheiden door meer winkels te openen en 1000 installateurs aan te nemen.

Zonnepanelen installeren en wasmachines tillen. Coolblue biedt in tegenstelling tot andere webreuzen de mogelijkheid om installateurs gekochte apparatuur te installeren. Coolblue onderscheid zich momenteel al van de concurrentie door gebruik te maken van fysieke winkels en personeel die wanneer er apparatuur besteld is, langs komen om het te installeren. De woordvoerder van Coolblue geeft aan niet bang te zijn voor de komst van Amazon “We zijn niet bang voor Amazon. We willen ons gewoon graag onderscheiden van de concurrentie. Dat doen we al jaren”.

Uit de jaarcijfers van Coolblue blijkt dat de omzet met bijna 30% is gestegen ten opzichten van 2018. Niet alleen Coolblue maar ook Bol.com treft maatregelingen. Wehkamp moest afgelopen jaar 20% inleveren aan de concurrentie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top