Vanaf 15 juni 2022 is een verpakkingsregistratie (LUCID) verplicht op Amazon.

Amazon-Advies-EPR-VerpackG- EPR- LUCID-LinkedIn.jpg

Amazon heeft sinds kort een nieuwe regel ingediend binnen Seller Central en de verkoop via het platform. Het was sowieso al verplicht om een VerpackG registratie aan te vragen indien je voorraad in Duitsland had liggen. Voorheen was dit voornamelijk verplicht om compliant te zijn aan de Duitse wetgeving. Amazon zet hierin nu ook zijn stappen. Zo worden alle listings gesloten met ingang van 15 juni 2022 indien je geen VerpackG registratie/Lucid nummer hebt.

Wat is de VerpackG verpakkingswet?

VerpackG, ook wel VerpackungsGesetz, is een Duitse verpakkingswet die de verantwoordelijkheid van het verwerken van verpakkingsmateriaal bij de partij legt die het verpakkingsmateriaal op de markt brengt. In de context van verkopen op Amazon dus de e-commerce verkoper.

Deze wetgeving heeft als basis de VerpackV, ook wel de VerpackungsVerordnung. Deze wet uit 1991 heeft uiteraard geen rekening gehouden met het versturen van honderden miljoenen pakketjes, vandaar de nieuwe variant.

Het basisprincipe is logisch: een verkoper van producten en de daarbij behorende verpakking moet er ook voor zorgen dat al het verpakkingsmateriaal goed verwerkt wordt.

Wil je meer over de VerpackG registratie? Lees dan hier ons gehele artikel.

Liever direct goed geregeld?

Wij nemen dit graag voor jouw organisatie uit handen. Gewoon in het Nederlands en zoals gewend persoonlijk contact indien nodig.

We regelen daarbij:

  • De registratie van jouw organisatie bij de Zentrale Stelle.
  • De registratie van jouw organisatie bij een afvalverwerker.
Scroll naar top