Amazon Best Sellers Tools in 2020

amazon best sellers tools

Wat zijn handige tools om te gebruiken als je wilt verkopen op Amazon? Op onze tool box pagina vind jij een overzicht van de handigste Amazon Best Sellers Tools van 2020. Deze tools en webpagina's helpen je bij het vinden van winstgevende producten, product listing, marketing, boekhouding, klantenservice, etc. Ken jij een tool die wij er 100% aan onze tool box moeten toevoegen? Let us know.

Winning product vinden om te verkopen op Amazon

Jungle Scout is een Google Chrome extentie die je de mogelijkheid biedt om productpagina’s binnen enkele seconde te scannen! Je verzamelt hiermee gegevens over het aantal verkopen per maand, de prijs, het aantal reviews, etc.

Prijs: vanaf $19 per maand

Amasuite is een handige tool die je helpt bij het vinden van winning product en goede keywords!

Prijs: $97 eenmalig

De blackbox tool van Helium10 helpt jou bij het doen van onderzoek naar winning products op basis van sales, prijs, gewicht, reviews, aantal verkopers, etc. Ook bieden ze tools voor keyword research en listing optimazation.

Prijs: $37 per maand

Amazon bestsellers wordt elke dag ge-update en geeft aan welke producten op dat moment populair zijn. Interessant om bij te houden!

Prijs: Gratis

Plexgle is een tool die op basis van het aantal bezoekers en klanten jou helpt bij het vinden van winning products. Een handige tool om je concurrent in de gate te houden!

Prijs: Gratis

Google Trends, deze moet je kennen! Google trends geeft jou inzicht in de meest gezochte termen van dat moment, maar wat vooral handig is, is dat je zelf ook keyword reseach kan doen.

Prijs: Gratis

Leveranciers vinden

Een betrouwbare leverancier is essentieel om te verkopen op Amazon. Of je deze in Nederland zoekt, of in het buitenland ligt bij jou. Wat voor leverancier je zoekt is afhankelijk van welk product je wilt verkopen. Een paar tips in het zoeken naar leveranciers:

  1. Ga nooit met de eerste de beste in zee, zorg ervoor dat je zo'n 3-5 partijen hebt om met elkaar te vergelijken.
  2. Vraag referenties van andere afnemers, is de leverancier betrouwbaar?
  3. Wat zijn de MOQs? Oftewel hoeveel producten moet je inkopen om zaken te kunnen doen?
  4. Wat zijn de betalingsvoorwaardes? Moet je alles vooraf betalen, of kan je 50% vooraf betalen en 50% bij levering? Zo draag je immers beide evenveel risico.

Veel verkopers op Amazon maken gebruik van Alibaba. Alibaba biedt jou de kans om in contact te komen met leveranciers uit China. Vaak qua prijs voordeliger dan leveranciers uit Nederland maar let op. Het communiceren zal een stuk moeilijker gaan. Ook is niet elke leverancier op Alibaba even betrouwbaar, doe dus altijd je onderzoek.

Prijs: Afhankelijk van bestelling grote en benodigdheden

Wat je moet weten over het importeren van producten

Per productcategorie verschilt het over wat voor regelingen hieronder vallen. Elektronica valt bijvoorbeeld onder een andere import categorie dan het importeren van sokken. Ondernemersplein geeft je informatie over de verschillende invoerheffingen per product categorie. Let op dat je voor je gaat dropshippen weet of jij jouw product zomaar mag importeren.

Je kunt ook meer informatie opvragen bij de Rijksoverheid. Zeker als het internationaal importeren betreft is dit de plek waar je moet zijn.

Prijs: Gratis

Product listing en zoekwoorden onderzoek

Onderzoek doen naar het selecteren van het juiste product om te verkopen op Amazon is een essentiële stap om de markt te analyseren. Het checken van zoektrends op verschillende platformen kan je daar ontzetten mee helpen.

MerchantWords

MerchantWords is een goede tool om Keyword Research te doen binnen de Amazon omgeving. Ook kunnen zij een check doen of jouw product listings SEO proof zijn. Waar wordt op gezocht en hoe goed wordt jij daarop gevonden?

Prijs: Vanaf $ 29,95 per maand

Google Trends

Ontdek zoektrends met het gebruik van Google Trends. Een perfecte tool om te analyseren of de producten die jij via Amazon wilt gaan verkopen in een upward trend zitten.

amazon best sellers tools

Prijs: Gratis

Mangools

Mangools helpt je bij het vinden van goeie keywords voor jouw e-commerce business. Een handig tool om onderzoek te doen naar wat er allemaal gezocht wordt.

Prijs: vanaf €49 per maand

Moza Bar Light

Moz Bar Light is een Google Chrome plugin die je op elke willekeurige pagina kunt inzetten om een SEO scan te maken. Werkt erg gemakkelijk en op elke website, maar de gratis versie kent wel beperkte mogelijkheden

Prijs: Gratis

Aanbevolen: Semrush

Alles wat je moet weten over hoe de klant jouw product kan vinden. Een uitgebreide SEO tool waarin je traffic, zoekwoorden, concurrentie en geografie kunt onderzoeken. Stel een zoekwoord in om die in te gaten te houden en volg de trends. Kortom: Semrush is top site wanneer je onderzoek wilt doen naar keywords of deze wilt monitoren.

Prijs: Vanaf $99,95 per maand

Hulp met Amazon Marketing

Marketing uitbesteden?

Marketing is een belangrijk deel van je succes van het verkopen op Amazon. Mocht je jouw Amazon marketing uit willen besteden aan een externe partij of een freelancer, dan kunnen wij je daarmee helpen. Wil je toch zelf aan de slag, dan kan je is een kijkje nemen naar de volgende tools:

SellerLogic

Sellerlogic is een intelligente tool die er door middel van repricing voor zorgt dat jij de beste prijs vraagt en in de buybox tevoorschijn komt. Hier kun je meer vinden over de Amazon Buy Box.

Prijs: Vanaf €16 per maand

Klantenservice

Klantenservice is een belangrijk gedeelte om te zorgen dat jouw account zo goed mogelijk scoort. Bij Amazon is het namelijk consumer first, seller second. Indien je gebruik maakt van Fulfilment by Amazon wordt de klantenservice van je overgenomen.

Klantenservice uitbesteden? Dan helpen wij je graag verder.

Boekhouding

Een essentieel begrip in het runnen van een bedrijf, het bijhouden van de boekhouding. Zeker als je producten verkoopt en op voorraad hebt in meerdere landen kan dit een behoorlijke administratieve rompslomp zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop bedrijven die jouw hiermee kunnen helpen. Kom je er toch niet zelf uit, dan helpen wij je graag verder.

Moneybird

Moneybird is een veel gebruikt online boekhoudprogramma waarop je offertes, facturen, inkomende documenten, aangiftes en rapporten op kan verwerken.

Prijs: Vanaf  €12 per maand

Jortt

Jortt is een lekker overzichtelijk boekhoudprogramma waarmee je veel kunt automatiseren. Ze beloven zelfs dat wanneer je dit goed doet, je nog maar 10 minuten per week bezig bent met je administratie.

Prijs: Gratis Light Versie anders vanaf €14,50 per maand

Tellow

Tellow is een on the go boekhoud programma waarmee facturen sturen heel easy is. Een erg overzichtelijk, maar niet heel uitgebreid programma.

Prijs: €9,99 per maand

QR Code aanmaken om te verkopen op Amazon

Op Amazon is het verplicht om barcodes te hebben. Zonder een barcode kun je niet beginnen met het verkopen op Amazon. QR-code generator gebruik je om bijvoorbeeld een EAN code om te zetten naar een barcode die je vervolgens op jouw producten laat drukken. Een EAN code vraag je aan via GS1 en is één van de vereiste om te beginnen met verkopen via Amazon.

Meer tips over het Verkopen op Amazon? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

amazon ideal

Nederlanders kunnen nu lid worden van Amazon Prime met iDeal

Door Ties | 21/10/2020

Het was een vaak gehoorde klacht. Geen Amazon Prime lidmaatschap aan kunnen schaffen omdat wij Nederlanders geen creditcards hebben. Inmiddels heeft Amazon dit opgelost en kun je voortaan bij Amazon met iDeal betalen. Hiermee kan (bijna) elke Nederlander lid worden …

Nederlanders kunnen nu lid worden van Amazon Prime met iDeal Lees verder »

amazon product titel schrijven

De perfecte Amazon Product Titel schrijf je zo.

Door Ties | 08/10/2020

You never get a second chance, to make a great first impression! Een eerste indruk telt. Zowel bij een sollicitatiegesprek, bij een eerste date, of in dit geval, als de klant op zoek gaat naar een product op Amazon. De …

De perfecte Amazon Product Titel schrijf je zo. Lees verder »

Early reviews verzamelen op Amazon

Snel beoordelingen krijgen met het Early Reviewer Program

Door Peter | 14/09/2020

Als online verkopers weten we allemaal hoe belangrijk beoordelingen van onze klanten zijn. Dit geeft ons, als verkopers, goede feedback over producten of een service. Bijkomend voordeel is het vertrouwen van consumenten, dat is belangrijk en leidt tot meer verkopen. …

Snel beoordelingen krijgen met het Early Reviewer Program Lees verder »

verkopen op amazon zweden-2

Verkopen op Amazon in Zweden? Het is nu mogelijk.

Door Ties | 02/09/2020

Na Nederland, is nu Zweden aan de beurt om zich aan te sluiten bij het Europese Amazon netwerk. Het is het eerste land in de Nordics waar Amazon voet aan land zet. Het was al mogelijk om via www.amazon.se producten …

Verkopen op Amazon in Zweden? Het is nu mogelijk. Lees verder »

Scroll naar top