Amazon Best Sellers Tools in 2024

AMAZON best sellers amazon advies

Wat zijn handige tools om te gebruiken als je wilt verkopen op Amazon? Hier vind jij de Amazon Best Sellers Tools van 2024. Deze tools en webpagina's helpen je bij het vinden van winstgevende producten, product pagina's, marketing, boekhouding, klantenservice en meer.

De tools zijn opgedeeld in de volgende secties:

  • Algemene Best Seller Tools;
  • Tools voor product listings en zoekwoorden onderzoek;
  • Boekhoudprogramma's.

Amazon Tools: Wat raden we aan?

Helium 10

Helium10 helpt jou bij het doen van onderzoek naar winning products op basis van sales, prijs, gewicht, reviews, aantal verkopers en meer. Met Helium 10 kun je door middel van Reverse ASIN zoekwoorden van je concurrentie achterhalen. Zo weet jij wat converteert! Ook bieden ze tools voor PPC automation en laat het je weten als er negatieve reviews binnen zijn gekomen.

Zelf gebruiken we deze tool om klanten te helpen, een compleet pakket voor alles wat je nodig hebt om op Amazon te kunnen verkopen.

Prijs: Gratis Chrome extensie

Starter vanaf $39,00 per maand

Meer weten over Helium10? Lees hier verder. 

Wil je Helium10 direct in gebruik voor jouw Amazon business? Start direct, en profiteer van kortingen.

Staxxer

Met de software en service van Staxxer kun je eenvoudig al jouw internationale BTW verplichtingen uit handen geven. Met hun slimme software heb je in 1 overzicht hoeveel Amazon BTW je verschuldigd bent per land.

Ideaal dus als je geen zin hebt in BTW rekenwerk.

Naast de hulp bij BTW vraagstukken en boekhouding heeft Staxxer sinds 2023 een nieuwe tool gelanceerd. Hierbij kan je alle Amazon invoices in een paar simpele klikken downloaden. Dit scheelt je veel werk en geeft meer overzicht.

Prijs: Gratis Chrome extensie

Internationale BTW aangiftes: Vanaf € 49,00

Meer weten over bijvoorbeeld Duitse BTW aangiftes? Of wil je een Duits BTW nummer aanvragen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend meer informatie!

Regainables

Geld verdienen aan Amazon zelf? Amazon verliest gemiddeld zo'n 2 tot 3% van je FBA voorraad. Verkopers hebben recht op compensatie van dit verlies. Regainables biedt een geautomatiseerde oplossing voor het beheer van deze terugbetalingsclaims van Amazon FBA, zodat jij het geld ontvangt dat je rechtmatig toe zou moeten komen. Deze service houdt afwijkingen in de voorraad nauwlettend in de gaten en beheert het claimproces om uw financiële belangen te beschermen.

Vergoedingen vanuit Amazon komen direct in je Amazon account terecht, dus je houdt zelf volledige controle. Gratis analyse of jij nog geld van Amazon krijgt? Neem contact met ons op via dit formulier!

Jungle Scout

Jungle Scout is een Google Chrome extentie die je de mogelijkheid biedt om productpagina’s binnen enkele seconde te scannen! Je verzamelt hiermee gegevens over het aantal verkopen per maand, de prijs, het aantal reviews, etc.

Prijs: vanaf $29 per maand , klik hier voor Jungle Scout Suite aanbiedingen.

Sellerboard

Sellerboard is een handige tool die je helpt bij het inzichtelijk maken van jouw Amazon Seller Central Account.

Door het invoeren van inkoopprijzen creëert sellerboard inzicht per periode, product en marketplace. Zo zie je exact wat er per maand overblijft na alle kosten.

Prijs: vanaf $15 per maand

Stockpilot

Altijd een actueel en duidelijk voorraadniveau, waar je deze ook aanbiedt. Of het nu op Amazon of op uw webshop te koop staat. Verkrijg een duidelijk overzicht van in- en uitstroom van producten.

Stockpilot is niet de enige tool die dit biedt. De reden dat we deze tool extra interessant vinden, is omdat de FBA voorraad te koppelen is met de voorraad van Bol, webshop en overige marketplaces.

Prijs: vanaf €29 per maand

Tools voor product listings en zoekwoorden onderzoek

Onderzoek doen naar het selecteren van het juiste product om te verkopen op Amazon is een essentiële stap om de markt te analyseren. Het checken van zoektrends op verschillende platformen kan je daar ontzetten mee helpen.

MerchantWords

MerchantWords is een goede tool om Keyword Research te doen binnen de Amazon omgeving. Ook kunnen zij een check doen of jouw product listings SEO proof zijn. Waar wordt op gezocht en hoe goed wordt jij daarop gevonden?

Prijs: Vanaf $ 29,95 per maand

Google Trends

Ontdek zoektrends met het gebruik van Google Trends. Een perfecte tool om te analyseren of de producten die jij via Amazon wilt gaan verkopen in een upward trend zitten.

amazon best sellers tools

Prijs: Gratis

Wordhtml

Wordhtml zorgt voor een 'schone' html overgang van jouw ingevoerde tekst. Dit is belangrijk om de description voor de Amazon listings visueel aantrekkelijk te verwerken.

De tool is makkelijk in gebruik. Je voert links in het Word vak je gewenste opmaak in. Vervolgens klik je op HTML en Clean. Hierdoor krijg je een nette html tekst die je in de Amazon editor kan invoeren.

Prijs: Gratis

Wordcounter

Wordcounter kan je gebruiken om je productpagina te optimaliseren. De ideale titel ligt namelijk tussen de 150 en 200 tekens. En de ideale zoekwoorden moet +/- 250 tekens zijn.

Prijs: Gratis

Mangools

Mangools helpt je bij het vinden van goeie keywords voor jouw e-commerce business. Een handig tool om onderzoek te doen naar wat er allemaal gezocht wordt.

Prijs: vanaf €49 per maand

Moza Bar Light

Moz Bar Light is een Google Chrome plugin die je op elke willekeurige pagina kunt inzetten om een SEO scan te maken. Werkt erg gemakkelijk en op elke website, maar de gratis versie kent wel beperkte mogelijkheden

Prijs: Gratis

Aanbevolen: Semrush

Alles wat je moet weten over hoe de klant jouw product kan vinden. Een uitgebreide SEO tool waarin je traffic, zoekwoorden, concurrentie en geografie kunt onderzoeken. Stel een zoekwoord in om die in te gaten te houden en volg de trends. Kortom: Semrush is top site wanneer je onderzoek wilt doen naar keywords of deze wilt monitoren.

Prijs: Vanaf $99,95 per maand

Boekhoudprogramma's

Een essentieel begrip in het runnen van een bedrijf, het bijhouden van de boekhouding. Zeker als je producten verkoopt en op voorraad hebt in meerdere landen kan dit een behoorlijke administratieve rompslomp zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop bedrijven die jouw hiermee kunnen helpen. Kom je er toch niet zelf uit, dan helpen wij je graag verder.

Moneybird

Moneybird is een veel gebruikt online boekhoudprogramma waarop je offertes, facturen, inkomende documenten, aangiftes en rapporten op kan verwerken.

Prijs: Vanaf  €12 per maand

Jortt

Jortt is een lekker overzichtelijk boekhoudprogramma waarmee je veel kunt automatiseren. Ze beloven zelfs dat wanneer je dit goed doet, je nog maar 10 minuten per week bezig bent met je administratie.

Prijs: Gratis Light Versie anders vanaf €14,50 per maand

Tellow

Tellow is een on the go boekhoud programma waarmee facturen sturen heel easy is. Een erg overzichtelijk, maar niet heel uitgebreid programma.

Prijs: €9,99 per maand

Vragen of een
project starten?

Een hands-on amazon marketplace agency. 

 

Wij ondersteunen bedrijven van A tot Z in hun groei op amazon Marketplaces in 14 verschillende landen. Heb je een specifieke vraag of wil je graag hulp bij het opzetten van je amazon business? Neem gerust vrijblijvend contact op. 

Scroll naar top