Het Belang van Amazon Badges: Betrouwbaarheid en Prestatie voor verkopers

Amazon badges op amazon dozen

In het kort

 • De verschillende badges en voordelen voor verkopers
 • Het belang voor Kopers
 • Tips voor verkopers

Leestijd: 4 minuten

In de competitieve arena van e-commerce is vertrouwen van onschatbare waarde. Voor zowel verkopers als kopers is het van vitaal belang om te weten met wie ze te maken hebben en of ze kunnen rekenen op een betrouwbare transactie.

Hier komen de Amazon badges om de hoek kijken, kleine maar krachtige symbolen die een wereld van informatie over een verkoper kunnen bevatten. In dit artikel kijken we naar wat deze badges en laten we zien waarom ze zo belangrijk zijn voor zowel verkopers als kopers.

De verschillende badges en voordelen voor verkopers

Amazon biedt een verscheidenheid aan badges die verkopers kunnen verdienen, elk met zijn eigen betekenis en voordelen. De "Amazon's Keuze" badge wordt bijvoorbeeld toegekend aan producten die door Amazon zelf worden aanbevolen vanwege hun hoge kwaliteit, concurrerende prijsstelling en snelle beschikbaarheid voor verzending. De "Vervuld door Amazon (FBA)" badge geeft aan dat een verkoper gebruikmaakt van Amazon's uitgebreide logistieke netwerk voor opslag, verpakking en verzending, wat vaak resulteert in een snellere levering en een hogere klanttevredenheid.

Hieronder een lijstje van alle badges die Amazon toekent aan productpagina's:

 1. Amazon's Keuze: Deze badge wordt toegekend aan producten die hoog gewaardeerd zijn, concurrerend geprijsd zijn en direct beschikbaar zijn voor verzending via Prime. Het dient als een aanbeveling van Amazon zelf, wat de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van het product kan vergroten en kan leiden tot meer verkopen.
 2. Vervuld door Amazon (FBA): Verkopers die voor het FBA-programma kiezen, maken gebruik van Amazon's uitgebreide logistieke netwerk voor opslag, verpakking en verzending van hun producten. De FBA-badge geeft aan dat een verkoper gebruikmaakt van deze service, wat kan resulteren in snellere levering, hogere klanttevredenheid en betere zichtbaarheid op de site.
 3. Beste Verkoper: Deze badge wordt toegekend aan verkopers die uitblinken in verkoopprestaties binnen hun categorie. Het kan de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van een verkoper vergroten, waardoor ze meer vertrouwen genieten bij potentiële kopers en meer verkopen genereren.
 4. Topverkoper: Verkopers die consistent uitstekende klantenservice bieden, hoge productkwaliteit handhaven en zich aan de beleidsregels van Amazon houden, kunnen de status van topverkoper verdienen. Deze badge kan leiden tot een verhoogde zichtbaarheid, een verbeterde reputatie en meer verkopen voor de verkoper.
 5. Nieuwe Release: Deze badge wordt toegekend aan nieuwe producten die snel populair worden op Amazon. Het kan de zichtbaarheid van het product vergroten en potentiële kopers laten zien dat het een trending item is, wat kan leiden tot een toename van de verkoop.
 6. Climate Pledge Badge: De Climate Pledge Badge wordt toegekend aan verkopers die zich hebben gecommitteerd aan het behalen van klimaatneutraal ondernemerschap. Dit betekent dat deze verkopers beloven om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen en te compenseren, waardoor ze bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

Het belang voor kopers

Voor kopers zijn deze badges van onschatbare waarde. Ze bieden snel inzicht in de reputatie en betrouwbaarheid van een verkoper, waardoor kopers weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen met vertrouwen. Het zien van een badge zoals "Topverkoper" of "Amazon's Keuze" kan het verschil maken tussen het direct kopen van het product of het verder zoeken naar een andere aanbieder.

Het belang van badges zoals de Climate Pledge Badge ligt bij het bieden van transparantie en vertrouwen. Wanneer een koper een product bekijkt dat wordt aangeboden door een verkoper met de Climate Pledge Badge, geeft dit direct aan dat de verkoper zich actief inzet voor duurzaamheid en het verminderen van zijn ecologische impact. Dit kan voor kopers een belangrijke factor zijn bij het maken van aankoopbeslissingen, vooral voor consumenten die waarde hechten aan duurzame praktijken en milieubewust consumeren.

person sitting at a desk while ordering something on amazon

Tips voor verkopers

Door te voldoen aan de factoren die Amazon van zijn externe verkopers vraagt, groeit de kans op het krijgen van een badge. Uiteraard valt een climate pledge badge hierbuiten aangezien je deze kan krijgen met de juiste certificatie.

Hieronder hebben wij 5 tips om meer kans te maken op de Amazon Badges:

 1. Uitzonderlijke Klantenservice: Klantenservice is van cruciaal belang op Amazon. Verkopers moeten snel en adequaat reageren op vragen en opmerkingen van klanten. Het is essentieel om een goede communicatie te onderhouden gedurende het hele verkoopproces, van het beantwoorden van pre-sale vragen tot het afhandelen van eventuele problemen na de aankoop. Door klanttevredenheid centraal te stellen, kunnen verkopers positieve beoordelingen ontvangen en hun reputatie opbouwen.
 2. Concurrerende Prijzen: Het is belangrijk voor verkopers om hun prijzen regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om concurrerend te blijven op de markt. Klanten zijn vaak op zoek naar de beste deal, dus het aanbieden van aantrekkelijke prijzen kan de kans op verkoop vergroten. Verkopers kunnen gebruikmaken van tools zoals prijsvergelijkingssoftware om de prijzen van concurrenten te monitoren en strategisch te prijzen om de winst te maximaliseren.
 3. Productkwaliteit en Beschikbaarheid: Het leveren van hoogwaardige producten is essentieel voor het behouden van een goede reputatie op Amazon. Verkopers moeten ervoor zorgen dat hun producten voldoen aan de verwachtingen van klanten en van goede kwaliteit zijn. Daarnaast is het belangrijk om de beschikbaarheid van producten te handhaven en ervoor te zorgen dat bestellingen tijdig worden verzonden om negatieve feedback te voorkomen.
 4. Gebruik van FBA: Het deelnemen aan het Fulfillment by Amazon (FBA) programma kan verkopers helpen om bepaalde badges te verdienen en de kans op succes op het platform te vergroten. Door gebruik te maken van FBA, kunnen verkopers profiteren van de uitgebreide logistieke infrastructuur van Amazon, waaronder snelle verzending, klantenservice en retourverwerking. Dit kan resulteren in een verbeterde klanttevredenheid en een hogere kans om badges zoals de "Vervuld door Amazon" badge te verdienen.
 5. Optimaliseer Productvermeldingen: Het is van vitaal belang om productvermeldingen te optimaliseren om de zichtbaarheid en vindbaarheid van producten op Amazon te vergroten. Verkopers moeten gebruikmaken van relevante zoekwoorden, duidelijke productbeschrijvingen, hoogwaardige afbeeldingen en overtuigende bullet points om klanten aan te trekken en te overtuigen om te kopen.

Door deze tips toe te passen en jezelf als verkoper te richten op het bieden van uitmuntende klantenservice, concurrerende prijzen, hoogwaardige producten en het gebruik van programma's zoals FBA, kan jij of jouw bedrijf de kans vergroten om badges te verdienen en succesvol te zijn op Amazon.

Hoe verdien ik de Amazon's Keuze badge?

Om de Amazon's Keuze badge te verdienen, moeten jouw product hoge beoordelingen hebben, concurrerend geprijsd zijn en direct beschikbaar zijn voor verzending via Prime.

Wat zijn de voordelen van de Topverkoper badge?

De Topverkoper badge vergroot de zichtbaarheid, verhoogt het vertrouwen van kopers en leidt vaak tot meer verkopen vanwege de perceptie van betrouwbaarheid en kwaliteit.

Kan ik mijn verkopersbadges verliezen?

Ja, verkopersbadges kunnen verloren gaan als prestatie-indicatoren, zoals klantfeedback of levertijden, niet naar de normen van Amazon worden nageleefd.

Zijn er badges specifiek voor bepaalde productcategorieën?

Ja, Amazon biedt categorie-specifieke badges zoals "Beste Verkoper" of "Nieuwe Release", die de prestaties van een product binnen zijn respectievelijke categorie benadrukken.

Ook kan je een Amazon tip ontvangen voor zoekwoorden uit een bepaalde categorie.

Amazon Ierland komt in 2025 amazon lanceerd een nieuw platform amazon.ie

Amazon lanceert Amazon.ie in 2025: Wat Dit Betekent voor Ierland

Amazon heeft aangekondigd dat het in 2025 Amazon.ie zal lanceren, een online winkel specifiek voor de Ierse markt. Deze aankondiging…

Lees meer...
Hoe Bekijk je de Geheven Belasting per Staat op Amazon USA?

Hoe Bekijk je de Geheven Belasting per Staat op Amazon USA?

Voor Nederlandse bedrijven die verkopen op Amazon USA is het essentieel om een duidelijk overzicht te hebben van de geheven…

Lees meer...
prime big deal days

Amazon kondigt Prime Big Deal Days aan voor Oktober 2023

Na het Prime Day event van 11 en 12 juli zal er dit jaar nog een event plaatsvinden voor de…

Lees meer...
Premium A+ Content - Amazon Advies

Premium A+ Content nu beschikbaar voor alle verkopers op Amazon.

Om een succesvol Amazon account te runnen is een sterke aanwezigheid op het platform een vereiste. Als je een verkoper…

Lees meer...
Scroll naar top