Verzoek tot e-mailcontact met de Duitse belastingdienst

Normaliter gaat alle communicatie met de Duitse belastingdienst per post. Dit heeft bijna alleen maar nadelen ten opzichte van communicatie per mail. Het enige voordeel, in onze ogen, is dat de Duitse belastingdienst in de meeste gevallen zeer soepel is over post die niet aangekomen is. Ben je een keer vergeten aangifte te doen van de omzetbelasting? (het gebeurt ons allemaal weleens), dan geef je aan dat dit per post verstuurd was en niet aan is gekomen, en je krijgt zowaar uitstel. Uiteraard is dit niet zoals het hoort.

Een van de bijlages van de brief met het Steuernummer van het Finanzamt Kleve is de brief met het verzoek tot e-mailcontact. Een eenvoudig formulier dat na opsturen snel verwerkt wordt en ervoor zorgt dat je voortaan per e-mail belastingaangifte bijlages kunt sturen. Het ingevulde formulier stuur je naar het adres dat op het formulier staat.

De inhoud van deze bijlage

Deze bijlage bestaat uit een pagina met het aanvraagformulier zoals hierboven afgebeeld. Hieronder de vertaling van het formulier.

Toestemming voor de verzending van documenten en gegevens door het belastingkantoor aan mij / ons per e-mail.  

Ik/Wij (Naam) 

als vertegenwoordiger van (Bedrijfsnaam) 

die in de toekomst met de belastingdienst wil communiceren 

  • over mijn / onze belastingaangelegenheden 
  • over belastingaangelegenheden voor de vertegenwoordigde persoon 

per e-mail afhandelen op het hierboven vermelde e-mailadres. 

Ik stem ermee in dat de belastingdienst mij documenten en gegevens stuurt die onder de fiscale vertrouwelijkheid vallen via het hierboven vermelde e-mailadres. 

Ik weet dat deze communicatie niet altijd veilig is en mogelijk door derden kan worden bekeken en gemanipuleerd. Ik aanvaard de mogelijkheid dat mijn belastingkwesties bekend worden bij onbevoegde derden.  

Ik controleer het opgegeven e-mailadres regelmatig op notificaties en download nieuwe documenten direct. 

Ik kan deze toestemming te allen tijde schriftelijk (per brief, fax of e-mail) intrekken. De herroeping is pas effectief als deze is ontvangen door het verantwoordelijke belastingkantoor.

Advies op Maat

Kom je er niet uit met de Duitse belastingdienst? Voor de mogelijkheden tot administratieve hulp, het geheel uit handen nemen, of Amazon verkoop gerelateerde zaken kunnen wij Advies op Maat geven.

Vragen of een
project starten?

Een hands-on amazon marketplace agency. 

 

Wij ondersteunen bedrijven van A tot Z in hun groei op amazon Marketplaces in 14 verschillende landen. Heb je een specifieke vraag of wil je graag hulp bij het opzetten van je amazon business? Neem gerust vrijblijvend contact op. 

Scroll naar top