Hoe krijg je reviews op Amazon?

En hoe ga je ermee om?

reviews krijgen op amazon

In het kort

  • Hoe kan je meer reviews krijgen op Amazon?
  • Kan je vrienden en familie producten laten beoordelen op Amazon?
  • Hoe ga je met (negatieve) Amazon reviews om?

Leestijd: 5 minuten

Meer reviews op je producten op Amazon ontvangen door geautomatiseerd reviews aan klanten vragen? Wij kunnen je helpen. Vraag naar onze Review Automatisatie!

Hoe beoordeel je een product bij aankoop? Precies, je scrollt altijd even naar de reviews om te kijken hoe je mede consumenten het product hebben beoordeeld. Terwijl reviews krijgen op Bol.com behoorlijk eenvoudig is, is reviews krijgen op Amazon een compleet ander verhaal.

Zo kan iedereen op bol.com een review achterlaten, ongeacht of er een gelinkte aankoop is geweest of niet. Dit maak bol.com als het reviews betreft dan ook een niet te betrouwbare partij. (let op: tegenwoordig is dit niet meer mogelijk).

Voordat je bij Amazon een review kunt achterlaten dient er eerst een aankoop gedaan te worden. Vervolgens krijgt de achtergelaten Amazon review een "Verified Purchase" sticker eraan. Dit wordt ook daadwerkelijk gecheckt.

Maar als je geen reviews kunt vervalsen op Amazon, hoe krijg je dan meer reviews als Amazon verkoper?

Reviews krijgen op Amazon: Wat zijn de opties?

Zoals hierboven omschreven, kan niet elke willekeurige vriend met een Amazon account zomaar een review achterlaten. Maar hoe verbreek je dan alsnog dat kip-ei probleem binnen Amazon? Je doet geen verkopen als je geen reviews hebt, en krijg geen reviews als je niks verkoopt?

Handmatig vragen om reviews

Amazon geeft je de mogelijkheid om handmatig om reviews te vragen. Dit kan alleen tussen de 5 en 30 dagen na een afgeronde order. Vragen om een review doe je als volgt: onder 'Manage Orders' op het Order-nummer te klikken. Daar klik je op 'Request a review'.

Handmatig om een review vragen Amazon
Handmatig om een review vragen Amazon

Geautomatiseerd vragen naar reviews

Nieuw! Sinds kort bieden wij een geautomatiseerde dienst voor het gepersonaliseerd vragen naar reviews. Zo vraag je zonder inspanning aan al je klanten om reviews! Neem contact op voor meer informatie.

Review email automatisatie Amazon

Amazon Vine

Wat is Amazon Vine? Via het Amazon Vine-programma nodigt Amazon betrouwbare recensenten uit om "Vine Voices" te worden en commentaar te geven op nieuwe artikelen en pre-release artikelen, om potentiële klanten te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

De online shoppers van vandaag behoren tot de best geïnformeerde klanten in de geschiedenis. Voordat ze daadwerkelijk een artikel kopen, nemen ze de tijd om informatie te vinden over de kenmerken van een product en hoe het zich verhoudt tot vergelijkbare opties.

Het grootste deel van dat onderzoek en de uiteindelijke aankoopbeslissing wordt sterk beïnvloed door de productbeoordelingen (reviews) van andere kopers.

Ervoor zorgen dat nieuwe producten voldoende beoordelingen krijgen, is natuurlijk gunstig voor alle shoppers op het platform. Maar het geeft verkopers ook de kans om hun nieuw uitgebrachte producten te laten zien en hun online aanwezigheid de schijnwerpers te geven die het verdient.

In een notendop, dit is hoe het Amazon Vine programma werkt: verkopers en verkopers dienen hun producten in bij het programma, en een reviewer van Amazon Vine Voices zal het product gratis ontvangen zodat ze het kunnen beoordelen en hun eerlijke mening kunnen schrijven.

Natuurlijk kunnen verkopers en verkopers de reviews op geen enkele manier beïnvloeden of veranderen. En, zolang de review voldoet aan de respectievelijke richtlijnen, zal er niet mee geknoeid worden.

Hier zijn enkele vereisten om deel te nemen aan Vine:

  • Je moet een 'professional' verkopers account hebben
  • Je moet eigenaar zijn van je merk
  • Je moet FBA verkopen
  • Je merk moet ingeschreven zijn in de Amazon Brand Registry voor het item dat je wilt inschrijven

Kosten van Amazon Vine
Zodra je inschrijving is voltooid, zal Vine Voices de mogelijkheid hebben om je ingeschreven producten ter beoordeling aan te vragen. Je betaalt eenmalig 170 EUR inschrijfkosten per ASIN nadat de eerste Vine review is gepubliceerd. Je hoeft geen vergoeding te betalen als het ingeschreven product geen beoordelingen ontvangt binnen 90 dagen na inschrijving.

Amazon Vine meer Reviews verzamelen

Early Reviewer Program (Alleen Amazon US)

Hier heeft Amazon aan gedacht. Middels het Early Reviewer Programma van Amazon kun je snel reviews vergaren voor nieuw geliste producten. Hoe werkt het Early Reviewer Programma? De consument krijgt na aankoop een email en een Amazon kortingscoupon indien deze een review achterlaat. Dit geeft de consument een incentive om ook daadwerkelijk een Amazon review achter te laten.

Hoe neem je deel aan het Early Reviewer Programma van Amazon?
Dit kan via de sectie Advertising en vervolgens naar Early Reviewer Program te gaan. De kosten hiervan zijn eenmalig $60,00 en worden pas geincasseerd nadat de eerste Amazon review is achtergelaten.

reviews krijgen via amazon

Adverteren op Amazon middels PPC

Zodra je een nieuw product op Amazon hebt geplaatst kun je ervoor kiezen om tijdelijk meer te bieden om zo Top of Search te komen zodat je product verkocht wordt. Na verkoop van je product kan de consument namelijk een review achterlaten, niet ervoor.

Hierdoor genereer je meer verkopen en wordt je kans op de eerste reviews op Amazon aanzienlijk verhoogt. Vervolgens kun je na de eerste reviews langzaam je bod verlagen om zo tot een passende ACOS te komen.

Hulp nodig met het opzetten van een advertentie campagne op Amazon? Wij helpen je graag verder.

Een agressieve prijsstrategie

Om meer reviews te krijgen op Amazon kun je ervoor kiezen om je product voor de eerste paar maanden een extreem lage prijs te geven. Hierdoor kun je ter start concurrenten slimmer af zijn en verkoop je meer om de eerste reviews binnen te krijgen.

Reviews krijgen op Amazon: Kan ik vrienden en familie laten kopen en beoordelen?

Elke e-commerce verkoper heeft wel is vrienden en familie wat laten kopen om de eerste reviews te krijgen. Dit is namelijk een toegankelijke en goedkope manier om reviews te krijgen. Op Amazon is dit een absolute no-go.

In het review beleid van Amazon staat expliciet vermeld dat het ten strengste verboden is om reviews te manipuleren, en daar vallen friends & family onder. Maar hoe weet Amazon dit? Denk aan achternamen, IP adressen, fysieke adressen en meer. Amazon twijfelt er niet aan om je verkregen reviews meerdere keren te checken en actie te ondernemen als dit wordt gedecteerd. Zo zul je niet de eerste zijn met een geblokkeerd Amazon Seller Central account na het manipuleren van reviews.

review vrienden familie amazon
Amazon Ierland komt in 2025 amazon lanceerd een nieuw platform amazon.ie

Amazon lanceert Amazon.ie in 2025: Wat Dit Betekent voor Ierland

Amazon heeft aangekondigd dat het in 2025 Amazon.ie zal lanceren, een online winkel specifiek voor de Ierse markt. Deze aankondiging…

Lees meer...
Hoe Bekijk je de Geheven Belasting per Staat op Amazon USA?

Hoe Bekijk je de Geheven Belasting per Staat op Amazon USA?

Voor Nederlandse bedrijven die verkopen op Amazon USA is het essentieel om een duidelijk overzicht te hebben van de geheven…

Lees meer...
prime big deal days

Amazon kondigt Prime Big Deal Days aan voor Oktober 2023

Na het Prime Day event van 11 en 12 juli zal er dit jaar nog een event plaatsvinden voor de…

Lees meer...
Premium A+ Content - Amazon Advies

Premium A+ Content nu beschikbaar voor alle verkopers op Amazon.

Om een succesvol Amazon account te runnen is een sterke aanwezigheid op het platform een vereiste. Als je een verkoper…

Lees meer...
Scroll naar top