In 3 stappen dropshipping via Amazon in 2021

Dropshipping via Amazon
Hoe moet je dropshippen via Amazon

In het kort

 • Wat is dropshipping? En hoe begin je?
 • Alle voor- én nadelen van dropshipping;
 • Dropshipping via Amazon door middel van FBA.

Leestijd: 8 minuten

Wil jij beginnen met dropshipping via Amazon? Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij de verkoper producten aan zijn of haar klant verkoopt zonder deze producten zelf op voorraad te hebben, de producten worden namelijk direct geleverd vanuit de leverancier. 

Als de klant een product besteld, verzendt de verkoper het product niet zelf, maar besteld hij deze bij de fabrikant en laat de verkoper het direct naar de klant toesturen. Het is ook mogelijk dat de fabrikant het direct naar een Amazon fulfilment center stuurt waarna Amazon het product naar de klant verstuurd.

Dropshipping wordt steeds populairder, maar hoe pas je het toe? En wat zijn de voor- en nadelen? 

Voordelen van dropshipping via Amazon

 • Geen opslag: Als verkoper heb je voor jouw producten geen opslag nodig. Je laat de door jou verkochte producten direct naar de klant versturen door gebruik te maken van Fulfilment by Amazon (FBA). 
 • Weinig of geen verzendkosten: Wanneer je als verkoper producten vanuit de leverancier naar de klant stuurt, bespaar je enorm op de verzendkosten.
 • Tijdwinst: Je houdt als verkoper meer tijd over om te doen waar je goed in bent: verkopen! Als je jouw producten laat dropshippen hoef je je niet bezig te houden met de fulfillment van je orders. 

Nadelen van dropshipping via Amazon

 • Verantwoordelijkheid: Ondanks dat je niet meer bezig bent met het versturen van de producten, ben je nog wel eindverantwoordelijk voor de levering. De klant doet immers zaken met jou. 
 • Levertijd: Als een klant een product besteld en dit direct vanuit de leverancier wordt geleverd, heb je als verkoper geen controle over de levering. Maak goede afspraken met de leverancier over de levertermijn en de staat waarin producten worden verzonden. 
 • Minder controle op verzending: Als jij zelf producten naar jouw klanten verstuurd zul je ervoor zorgen dat producten niet beschadigd zijn. Met dropshipping heb je geen controle over de verzending en kan het nog is gebeuren dat beschadigde verpakkingen verstuurd worden.

Starten met Dropshipping op Amazon

Nu het duidelijk is wat dropshipping is en wat de voor- en nadelen zijn, is het tijd om te starten, maar hoe start je met dropshipping via Amazon?

Stap 1: Meld je aan op Amazon

Om te kunnen starten met verkopen is het in eerste instantie van belang dat je een seller account op Amazon aanmaakt, hier moet je immers je producten op aanbieden. Lees hier hoe jij je aan kunt melden op Amazon en een verkopersaccount aanmaakt op Amazon.

Account aanmaken amazon
account aanmaken amazon

Stap 2: Kies een leverancier die kan dropshippen naar Amazon, of stuur zelf

Wanneer je een product hebt gekozen en deze wilt gaan dropshippen, is het van belang dat je een leverancier vindt die deze mogelijkheid aanbiedt. Heb je nog geen leverancier waarmee in je in zee gaat? Op deze website vind je een aantal Nederlandse leveranciers die aan dropshipping doen. Ook is het uiteraard mogelijk producten uit het buitenland te laten dropshippen. Dit is vaak goedkoper, maar hou wel rekening met de verzendtijd.

Zo vind je een goede leverancier

Het is van belang dat je een goede leverancier vindt wanneer je start met dropshipping via Amazon. De leverancier moet zowel professioneel als financieel aantrekkelijk zijn. 

 • Producten van hoge kwaliteit: Kijk voor je in zee gaat met een leverancier naar de klantreviews, deze zeggen vaak iets over de kwaliteit van de producten. Ook kun je kijken naar het aantal orders dat al geplaatst is zodat je een beeld krijgt van de betrouwbaarheid van de leverancier. Als meerdere mensen zaken doen met een leverancier is de kans groter dat deze betrouwbaar is. 
 • Lage Order Fees: Je wilt niet teveel betalen voor de samenwerking met een leverancier. Kijk vooraf wat de order fees zijn en zorg ervoor dat je nog steeds winst maakt na het betalen van de fee.
 • Wanneer je in gesprek gaat met een leverancier, let dan goed op hoe ze met jou communiceren. De manier waarop de leverancier met jou communiceert zegt veel over de professionaliteit en kan een indicatie geven van de manier waarop zij order afronden.

Dropshipping via Alibaba

Dropshipping via Alibaba werkt hetzelfde als dropshipping met andere leveranciers. Het is toegankelijk om via Alibaba te dropshippen, echter moet je wel rekening houden met de kwaliteit en de levertijd van producten. Zorg ervoor dat je van te voren altijd samples van de betreffende leverancier krijgt.

Een van de nadelen van dropshipping is dat je de producten niet op kwaliteit kunt beoordelen voor ze naar de klant worden verstuurd. Ook is de levertijd vanuit China vaak langer, let op want Amazon is groot fan van snelle levertijden.

Succes met het verkopen van jouw producten! Wil je weten hoe jij meer producten kunt verkopen door middel van de ideale productomschrijving?

Stap 3: Product toevoegen aan Amazon om te dropshippen

Wanneer je een product en leverancier hebt gekozen, is het tijd om het product toe te voegen aan je Seller account. Een product voeg je toe door in de Seller Central linksboven onder "Catalogus" te klikken op "product toevoegen". 

Producten toevoegen aan Amazon
Een product toevoegen aan je Amazon verkopersaccount.

Wanneer je een product toe wilt voegen zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Als verkoper moet je aangeven in welke productcategorie jouw product valt, maar ook moet je een productomschrijving maken en de details van je product toevoegen aan de pagina. Lees hier hoe je stapsgewijs een product toevoegt aan jouw Amazon verkoopaccount.

merk registreren euipo

Merk registreren bij het EUIPO? Krijg nu korting met de IE voucher.

Door Ties | 06/08/2021

Goed nieuws voor de nieuwe Amazon verkoper. Het is nu namelijk tijdelijk mogelijk om met korting een merk te registreren bij het EUIPO middels het gebruik van een IE voucher. Waarom moet je een merk registreren op Amazon? Zodra je …

Merk registreren bij het EUIPO? Krijg nu korting met de IE voucher. Lees verder »

amazon prime day

Amazon Prime Day. Ben jij er klaar voor?

Door Ties | 17/06/2021

Het is weer zover, Amazon Prime Day komt eraan en wel op 21 en 22 juni 2021. Hét online shopping evenement van Amazon. Hoe zorg jij ervoor dat je als Amazon verkoper hier het beste uit haalt? Hieronder noemen we …

Amazon Prime Day. Ben jij er klaar voor? Lees verder »

amazon prime leden

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper?

Door Ties | 16/04/2021

Het Prime loyaliteitsprogramma is officieel de 200 miljoen leden gepasseerd. Dit zijn 50 miljoen meer leden dan aan het begin van 2020, dat schrijft Jeff Bezos in zijn meeste recente brief richting de Amazon aandeelhouders. Mooie ontwikkeling in de groei …

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper? Lees verder »

verkopen amazon polen

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om?

Door Ties | 02/03/2021

“Amazon ondersteunt al jaren Poolse klanten en Poolse Amazon verkopers om de overige Europese platformen te bedienen. De volgende stap is om Polen een volledig retail aanbod voor consumenten aan te bieden. Nu is een mooie tijd om deze plannen …

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om? Lees verder »

Scroll naar top