Merk registreren op Amazon

merk registreren amazon
merk registreren amazon

In het kort

  • Waarom je merk registreren op Amazon?
  • Wat heb je nodig om een merk te registreren via Amazon?
  • Hoe registreer je een merk op Amazon via "brandregistry"?
  • Wat zijn de kosten om een merk te registreren?

Leestijd: 5 minuten

Waarom je merk registreren op Amazon?

Het aantal verkopers op Amazon is inmiddels gestegen naar meer dan 2,5 miljoen. Om te voorkomen dat menig seller met een sterkere "Seller Positie" er met jouw EAN of product vandoor gaat, is het belangrijk om je merk te registreren binnen Amazon zelf. Het is namelijk zo dat iedereen toegang heeft tot het verkopen van alle EAN's en iemand er met een sterkere Sellers Account met jouw winst ervandoor kan gaan. Deze zal dan namelijk de Buy Box winnen waardoor jij je verkopen kwijt bent.

Met een merk registratie kun je een monopolie op jouw EAN of product behouden. Dat is de enige manier om de waarde van jouw product in handen te houden.

brandregistry amazon merk registreren

Wat heb je nodig om een merk te registreren op Amazon?

merk registreren amazon wat heb je nodig

Voordat je jouw merk kunt registreren op Amazon moet er eerst een externe registratie hebben plaatsgevonden via een overheidspartij. Daarin heb je 2 opties:

  1. BOIP: Dit is de Benelux overkoepelende instantie. De kosten voor een merkregistratie op Benelux niveau zijn hier rond de €250,00. Daarmee bescherm jij je merk binnen de Benelux. Mocht je dus in Duitsland willen verkopen is je merk NIET beschermd.
  2. EUIPO: Dit is de Europees overkoepelende instantie. De kosten voor een merkregistratie via het EUIPO zijn aanzienlijk hoger, deze bedragen namelijk €850,00. Daarmee is je merk wel volledig beschermd in Europa. Verkoop je dus in Duitsland? Dan is ook daar je merk beschermd.

Tot slot

Bij de Amazon Challenge hebben we gezegd dat we van scratch een winstgevend dropshipping bedrijf op willen zetten. Daarvoor hebben we een product nodig om te verkopen. Wij hebben voor badminton sets gekozen omdat we een markt zien in de juiste timing en relevantie, er weinig kwalitatieve concurrentie op Amazon Nederland staat en het een laag risico is.

Benieuwd naar de volgende stappen die we gaan nemen? Volg dan onze WhatsApp groep waar we de reis delen hoe wij een winstgevend dropshipping bedrijf binnen 4 maanden op gaan zetten.

Vragen of een
project starten?

Een hands-on amazon marketplace agency. 

 

Wij ondersteunen bedrijven van A tot Z in hun groei op amazon Marketplaces in 14 verschillende landen. Heb je een specifieke vraag of wil je graag hulp bij het opzetten van je amazon business? Neem gerust vrijblijvend contact op. 

Scroll naar top