Merk registreren op Amazon

merk registreren amazon
merk registreren amazon

In het kort

  • Waarom je merk registreren op Amazon?
  • Wat heb je nodig om een merk te registreren via Amazon?
  • Hoe registreer je een merk op Amazon via "brandregistry"?
  • Wat zijn de kosten om een merk te registreren?

Leestijd: 5 minuten

Waarom je merk registreren op Amazon?

Het aantal verkopers op Amazon is inmiddels gestegen naar meer dan 2,5 miljoen. Om te voorkomen dat menig seller met een sterkere "Seller Positie" er met jouw EAN of product vandoor gaat, is het belangrijk om je merk te registreren binnen Amazon zelf. Het is namelijk zo dat iedereen toegang heeft tot het verkopen van alle EAN's en iemand er met een sterkere Sellers Account met jouw winst ervandoor kan gaan. Deze zal dan namelijk de Buy Box winnen waardoor jij je verkopen kwijt bent.

Met een merk registratie kun je een monopolie op jouw EAN of product behouden. Dat is de enige manier om de waarde van jouw product in handen te houden.

brandregistry amazon merk registreren

Wat heb je nodig om een merk te registreren op Amazon?

merk registreren amazon wat heb je nodig

Voordat je jouw merk kunt registreren op Amazon moet er eerst een externe registratie hebben plaatsgevonden via een overheidspartij. Daarin heb je 2 opties:

  1. BOIP: Dit is de Benelux overkoepelende instantie. De kosten voor een merkregistratie op Benelux niveau zijn hier rond de €250,00. Daarmee bescherm jij je merk binnen de Benelux. Mocht je dus in Duitsland willen verkopen is je merk NIET beschermd.
  2. EUIPO: Dit is de Europees overkoepelende instantie. De kosten voor een merkregistratie via het EUIPO zijn aanzienlijk hoger, deze bedragen namelijk €850,00. Daarmee is je merk wel volledig beschermd in Europa. Verkoop je dus in Duitsland? Dan is ook daar je merk beschermd.

Tot slot

Bij de Amazon Challenge hebben we gezegd dat we van scratch een winstgevend dropshipping bedrijf op willen zetten. Daarvoor hebben we een product nodig om te verkopen. Wij hebben voor badminton sets gekozen omdat we een markt zien in de juiste timing en relevantie, er weinig kwalitatieve concurrentie op Amazon Nederland staat en het een laag risico is.

Benieuwd naar de volgende stappen die we gaan nemen? Volg dan onze WhatsApp groep waar we de reis delen hoe wij een winstgevend dropshipping bedrijf binnen 4 maanden op gaan zetten.

amazon prime day

Amazon Prime Day. Ben jij er klaar voor?

Door Ties | 17/06/2021

Het is weer zover, Amazon Prime Day komt eraan en wel op 21 en 22 juni 2021. Hét online shopping evenement van Amazon. Hoe zorg jij ervoor dat je als Amazon verkoper hier het beste uit haalt? Hieronder noemen we …

Amazon Prime Day. Ben jij er klaar voor? Lees verder »

amazon prime leden

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper?

Door Ties | 16/04/2021

Het Prime loyaliteitsprogramma is officieel de 200 miljoen leden gepasseerd. Dit zijn 50 miljoen meer leden dan aan het begin van 2020, dat schrijft Jeff Bezos in zijn meeste recente brief richting de Amazon aandeelhouders. Mooie ontwikkeling in de groei …

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper? Lees verder »

verkopen amazon polen

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om?

Door Ties | 02/03/2021

“Amazon ondersteunt al jaren Poolse klanten en Poolse Amazon verkopers om de overige Europese platformen te bedienen. De volgende stap is om Polen een volledig retail aanbod voor consumenten aan te bieden. Nu is een mooie tijd om deze plannen …

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om? Lees verder »

mahnung duitse omzetsbelasting

Voorkom een boete voor Duitse btw aangifte!

Door Bart | 27/01/2021

In Duitsland is goed zaken te doen. Duitsers zijn over het algemeen betrouwbaar en komen hun afspraken na. Daarnaast heeft het land de organisatie en administratie goed op orde. Dat betekent dus dat wij als, als ondernemers te gast in …

Voorkom een boete voor Duitse btw aangifte! Lees verder »

Scroll naar top