Seller Central Amazon: Voorraad beheren

amazon seller central voorraad beheren

In het kort

 • Een uitleg over de sectie "Voorraad beheren" op Amazon Seller Central.

Leestijd: 5 minuten

Amazon's Seller Central is je go-to Dashboard als verkoper op Amazon. Het geeft je inzichten in je verkopen, berichten, voorraad, tegoed en advertentie succes. In deze sectie gaan we verder in op de sectie "Voorraad Beheren". In deze sectie kun je eenvoudig zien hoeveel voorraad je nog van een product hebt, kun je snel prijzen aanpassen en zien wat het je Amazon kosten zijn.

seller central amazon voorraad

Overzicht Voorraad beheren

 • Status: Weergeeft of je Product Listing actief is of niet. Een kleine Error tijdens het product toevoegen op Amazon kan er al voor zorgen dat je listing op Inactief wordt gezet. Houdt dit dus in de gaten.
  status voorraad beheren amazon
 • Afbeelding: Weergeeft een thumbnail van je eerste afbeelding op Amazon. Onthoudt dat de 1ste afbeelding altijd een witte achtergrond vereist. 
  afbeelding amazon product
 • SKU en Staat: SKU staat kort voor "Stock Keeping Unit" dat gebruik wordt binnen Amazon om jouw product een unieke code mee te geven om zo sales te tracken. Deze code genereer je zelf (of kun je Amazon laten genereren) en toont zich op je Seller Central Amazon pagina. De Staat verteld wat over de staat van je product: Is deze nieuw of al gebruikt (tweedehands)?
  sku amazon seller central
 • Productnaam & ASIN: Dit is de titel van je product listing. Ook toont dit het ASIN. Dit is een unieke nummering gegenereerd door Amazon die jouw product een code geeft. productnaam asin amazon
 • Beschikbaar: Dit nummer laat zien hoeveel producten er nog beschikbaar zijn. Dit is je beschikbare voorraad - reserveringen. Reserveringen zijn bijvoorbeeld producten die al besteld zijn maar nog verzonden moeten worden door Amazon.
  beschikbaar seller central amazon
 • Geschatte kosten per verkochte eenheid: Binnen Seller Central Amazon betaal je om jouw producten te mogen verkopen. Deze sectie weergeeft een schatting van de kosten van wat je betaalt aan Amazon. Dit hangt natuurlijk af of je zelf je producten verzend (Fulfilment by Merchant FBM) of dat je Amazon de producten laat verzenden (Fulfilment by Merchant FBA). Ga hier naar een compleet kostenoverzicht voor het verkopen via Amazon.
  amazon seller central geschatte kosten
 • Prijs + Verzending: Dit weergeeft de prijs die je zelf hebt gegeven aan de verkoop van jouw product. Dit is de prijs die de consument betaald inclusief btw en verzending. Deze kan je gemakkelijk vanuit Seller Central Amazon aanpassen. Ook kun je vanuit hier meerdere prijzen tegelijkertijd wijzigen. 
  prijs verzending amazon seller central
 • Laagste prijs + verzending: Dit geeft aan of jouw product de laagste prijs aanbiedt. Amazon vindt het namelijk belangrijk dat je de laagste prijs aanbiedt op hun platform. Het vergelijkt deze prijs met prijzen op andere platforms.
  laagste prijs amazon seller central

Tot slot: Seller Central Amazon Voorraad Beheren

De sectie "Voorraad beheren" in je Amazon Seller Central is misschien wel de meest belangrijke sectie. In deze sectie kan je in een oogopslag zien of je listing actief is, of je de laagste prijs hanteert en wat je aan Amazon gaat betalen. Het is daarom belangrijk dat je deze pagina regelmatig in de gaten houdt.

Wil je meer weten over Voorraad beheren of heb je hulp nodig met het verkopen op Amazon? Laat het ons vooral weten.

amazon prime day

Amazon Prime Day. Ben jij er klaar voor?

Door Ties | 17/06/2021

Het is weer zover, Amazon Prime Day komt eraan en wel op 21 en 22 juni 2021. Hét online shopping evenement van Amazon. Hoe zorg jij ervoor dat je als Amazon verkoper hier het beste uit haalt? Hieronder noemen we …

Amazon Prime Day. Ben jij er klaar voor? Lees verder »

amazon prime leden

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper?

Door Ties | 16/04/2021

Het Prime loyaliteitsprogramma is officieel de 200 miljoen leden gepasseerd. Dit zijn 50 miljoen meer leden dan aan het begin van 2020, dat schrijft Jeff Bezos in zijn meeste recente brief richting de Amazon aandeelhouders. Mooie ontwikkeling in de groei …

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper? Lees verder »

verkopen amazon polen

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om?

Door Ties | 02/03/2021

“Amazon ondersteunt al jaren Poolse klanten en Poolse Amazon verkopers om de overige Europese platformen te bedienen. De volgende stap is om Polen een volledig retail aanbod voor consumenten aan te bieden. Nu is een mooie tijd om deze plannen …

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om? Lees verder »

mahnung duitse omzetsbelasting

Voorkom een boete voor Duitse btw aangifte!

Door Bart | 27/01/2021

In Duitsland is goed zaken te doen. Duitsers zijn over het algemeen betrouwbaar en komen hun afspraken na. Daarnaast heeft het land de organisatie en administratie goed op orde. Dat betekent dus dat wij als, als ondernemers te gast in …

Voorkom een boete voor Duitse btw aangifte! Lees verder »

Scroll naar top