Vereisten om te verkopen op Amazon

Vereisten om te verkopen op Amazon
Een checklist van vereisten om te verkopen op Amazon.

In het kort

  • Alle vereisten om te mogen verkopen op Amazon op een rijtje.

Leestijd: 2 minuten

Het is mogelijk om jezelf als nieuwe verkoper op Amazon Nederland aan te melden. Echter, hierbij geldt dat je als nieuwe verkoper op Amazon aan bepaalde vereisten moet voldoen. Sta je op het punt om jezelf aan te melden, dan adviseren wij om eerst te controleren of je aan deze vereisten met betrekking tot aanmelden – en dus verkopen – op Amazon voldoet. We hebben de vereisten voor jullie op een rijtje gezet:

Vereisten om te verkopen op Amazon
Wat heb jij nodig om te verkopen op Amazon?

Vereisten aanmelden op Amazon:
een checklist

Om het proces van aanmelden als nieuwe verkoper op Amazon soepel laten verlopen, dien je over een aantal zaken te beschikken:

(1) E-mail adres

In het kader van ‘aanmelden als nieuwe verkoper’ is een zakelijk email adres vereist. Zorg dat het zakelijke emailadres beschikbaar (en toegankelijk) is voordat je begint met aanmelden: je ontvangt namelijk vrijwel direct belangrijke e-mails van Amazon.

(2) Zakelijke informatie / Contactgegevens

Je zakelijke informatie omvat o.a. je bedrijfsnaam, het adres waarop je bedrijf is gevestigd, en (belangrijke) contactgegevens.

(3) Mobiel telefoonnummer

Zorg dat je een werkend mobiel telefoonnummer tot je beschikking hebt tijdens het aanmelden op Amazon Nederland. Zorg er bovendien voor dat je tijdens het aanmeldingsproces bereikbaar bent!

(4) Credit Card

Aanmelden als nieuwe verkoper is alleen mogelijk als je in het bezit bent van een belastbare creditcard. Blijkt je creditcard(nummer) niet geldig, dan wordt het registratieproces door Amazon geannuleerd. Let op: aanmelden/ registreren met iDeal is dus niet mogelijk!

(5) Identificatiedocument (ID)

Om de aanmelding te kunnen voltooien, vraagt Amazon ook om persoonlijke gegevens van de nieuwe verkoper. De verkoper dient hiertoe een duidelijke kopie van paspoort, EU identiteitskaart of EU rijbewijs aan te leveren, waarop alle persoonsgegevens volledig lees- en zichtbaar zijn (ook het BSN nummer). Pas nadat de persoonlijke gegevens door verkoper zijn verstrekt, kan het verkoopaccount worden gevalideerd.

(6) Bedrijfsregistratie (Kamer van Koophandel registratie)

Tot slot, en zeker niet onbelangrijk: aanmelden op Amazon Nederland is alleen mogelijk als je in het bezit bent van een Kamer van Koophandel (KvK) registratie.

 Voldoe je –  als nieuwe verkoper – aan de bovenstaande criteria? Mooi! In dat geval kun je daadwerkelijk overgaan op aanmelden op Amazon! Aanmelden als verkoper op Amazon doe je al in tien eenvoudige stappen.  

amazon prime leden

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper?

Door Ties | 16/04/2021

Het Prime loyaliteitsprogramma is officieel de 200 miljoen leden gepasseerd. Dit zijn 50 miljoen meer leden dan aan het begin van 2020, dat schrijft Jeff Bezos in zijn meeste recente brief richting de Amazon aandeelhouders. Mooie ontwikkeling in de groei …

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper? Lees verder »

verkopen amazon polen

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om?

Door Ties | 02/03/2021

“Amazon ondersteunt al jaren Poolse klanten en Poolse Amazon verkopers om de overige Europese platformen te bedienen. De volgende stap is om Polen een volledig retail aanbod voor consumenten aan te bieden. Nu is een mooie tijd om deze plannen …

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om? Lees verder »

mahnung duitse omzetsbelasting

Voorkom een boete voor Duitse btw aangifte!

Door Bart | 27/01/2021

In Duitsland is goed zaken te doen. Duitsers zijn over het algemeen betrouwbaar en komen hun afspraken na. Daarnaast heeft het land de organisatie en administratie goed op orde. Dat betekent dus dat wij als, als ondernemers te gast in …

Voorkom een boete voor Duitse btw aangifte! Lees verder »

verkopen op amazon us in amerika

5 redenen waarom verkopen via Amazon US een must is

Door Ties | 10/12/2020

Verkopen op Amazon in Amerika via amazon.com is iets waar nieuwe Amazon verkopers niet snel aan denken. Dit terwijl de afzetmarkt gigantisch is en er echte kansen liggen om volume te draaien. Door gebruik te maken van Amazon FBA in …

5 redenen waarom verkopen via Amazon US een must is Lees verder »

Scroll naar top