Vereisten om te verkopen op Amazon

Vereisten om te verkopen op Amazon
Een checklist van vereisten om te verkopen op Amazon.

In het kort

  • Alle vereisten om te mogen verkopen op Amazon op een rijtje.

Leestijd: 2 minuten

Het is mogelijk om jezelf als nieuwe verkoper op Amazon Nederland aan te melden. Echter, hierbij geldt dat je als nieuwe verkoper op Amazon aan bepaalde vereisten moet voldoen. Sta je op het punt om jezelf aan te melden, dan adviseren wij om eerst te controleren of je aan deze vereisten met betrekking tot aanmelden – en dus verkopen – op Amazon voldoet. We hebben de vereisten voor jullie op een rijtje gezet:

Vereisten om te verkopen op Amazon
Wat heb jij nodig om te verkopen op Amazon?

Vereisten aanmelden op Amazon:
een checklist

Om het proces van aanmelden als nieuwe verkoper op Amazon soepel laten verlopen, dien je over een aantal zaken te beschikken:

(1) E-mail adres

In het kader van ‘aanmelden als nieuwe verkoper’ is een zakelijk email adres vereist. Zorg dat het zakelijke emailadres beschikbaar (en toegankelijk) is voordat je begint met aanmelden: je ontvangt namelijk vrijwel direct belangrijke e-mails van Amazon.

(2) Zakelijke informatie / Contactgegevens

Je zakelijke informatie omvat o.a. je bedrijfsnaam, het adres waarop je bedrijf is gevestigd, en (belangrijke) contactgegevens.

(3) Mobiel telefoonnummer

Zorg dat je een werkend mobiel telefoonnummer tot je beschikking hebt tijdens het aanmelden op Amazon Nederland. Zorg er bovendien voor dat je tijdens het aanmeldingsproces bereikbaar bent!

(4) Credit Card

Aanmelden als nieuwe verkoper is alleen mogelijk als je in het bezit bent van een belastbare creditcard. Blijkt je creditcard(nummer) niet geldig, dan wordt het registratieproces door Amazon geannuleerd. Let op: aanmelden/ registreren met iDeal is dus niet mogelijk!

(5) Identificatiedocument (ID)

Om de aanmelding te kunnen voltooien, vraagt Amazon ook om persoonlijke gegevens van de nieuwe verkoper. De verkoper dient hiertoe een duidelijke kopie van paspoort, EU identiteitskaart of EU rijbewijs aan te leveren, waarop alle persoonsgegevens volledig lees- en zichtbaar zijn (ook het BSN nummer). Pas nadat de persoonlijke gegevens door verkoper zijn verstrekt, kan het verkoopaccount worden gevalideerd.

(6) Bedrijfsregistratie (Kamer van Koophandel registratie)

Tot slot, en zeker niet onbelangrijk: aanmelden op Amazon Nederland is alleen mogelijk als je in het bezit bent van een Kamer van Koophandel (KvK) registratie.

 Voldoe je –  als nieuwe verkoper – aan de bovenstaande criteria? Mooi! In dat geval kun je daadwerkelijk overgaan op aanmelden op Amazon! Aanmelden als verkoper op Amazon doe je al in tien eenvoudige stappen.  

Vragen of een
project starten?

Een hands-on amazon marketplace agency. 

 

Wij ondersteunen bedrijven van A tot Z in hun groei op amazon Marketplaces in 14 verschillende landen. Heb je een specifieke vraag of wil je graag hulp bij het opzetten van je amazon business? Neem gerust vrijblijvend contact op. 

Scroll naar top