Verkopen op Amazon US in Amerika?

Dit moet je weten.  

verkopen amazon amerika us

In het kort

 • Wat heb je nodig om te kunnen verkopen op Amazon US?
 • Verkopen op Amazon in Amerika? Wat zijn de regels?
 • Do or don't: De Amerikaanse Amazon markt betreden.

Leestijd: 5 minuten

Amerika, het land waar het bedrijf Amazon door Jeff Bezos is opgezet, telt maar liefst 112 miljoen Amazon Prime leden en een e-commerce markt ter waarde van 415 miljard.

Maar hoe kun jij als Nederlandse verkoper die markt op? Kan je zomaar voorraad bij Amazon in Amerika neerleggen om vervolgens te verkopen? En wat zijn de belastingregels indien je verkoopt? We hebben alles betreffende verkopen op Amazon US in Amerika voor je op een rij gezet.

Verkopen op Amazon US: Wat heb je nodig?

Je kunt niet zomaar aan de slag met het verkopen van jouw producten op Amazon in Amerika. Je hebt daarvoor een aantal vereiste nodig:

 • Een verkoop account op Amazon;
 • Een internationaal telefoonnummer;
 • Een creditcard;
 • Vestigingsadres (in Nederland kan ook);
 • Een EIN nummer, aangevraagd via het SS4 formulier;
 • Tax Exemption Certificate W-8BEN;

Wil je in Amazon US via FBA gaan verkopen? Dan heb je nog meer nodig:

 • Een lokale onderneming, je begint dan namelijk een importeer bedrijf in Amerika;
 • Lokale Sales Tax Administratie en administratie nummers per staat waar je voorraad gaat leggen.

We kunnen ons voorstellen dat dit een behoorlijke lijst is. Heb je hulp nodig met het verkrijgen van bovenstaande documentatie en benodigheden? Neem even contact op.

Verkopen op Amazon in Amerika: Wat is er anders?

Het verkopen van producten op Amazon in Nederland en in Europa is als verkoper een stuk makkelijker dan verkopen in Amerika. Voornamelijk omdat je bekend bent met de cultuur, de lokale legale wetgeving maar ook het consumenten gedrag. Er zijn in Amerika namelijk een aantal dingen anders:

Het shopping gedrag van mensen in Amerika is anders dan dat bijvoorbeeld in Nederland. In Amerika gaat 52% van de totale online uitgave naar Amazon. In Nederland gaat hiervan 45% naar Bol.com en maar 9% naar Amazon. Amazon is in Amerika dus een stuk meer ingeburgerd. Dit zal in je voordeel werken bij het verkopen van producten in Amerika maar brengt ook uitdagingen met zich mee.

Ook let de Amerikaanse consument op andere dingen bij hun aankoop dan de Nederlandse consument. Zo zal de Amerikaanse consument veel meer prijsbewust zijn dan de Nederlandse consument:

verkopen op amazon us

Dit brengt ons naar het volgende aandachtspunt. Namelijk als je wilt gaan verkopen op Amazon US moet je goed letten op de hoeveelheid concurrentie die er zit.

Let op: De markt in Amerika is gigantisch, en dus ook het aanbod van de concurrentie. Doe goed onderzoek voordat je begint met het verkopen op Amazon US in Amerika. Amazon is daar al jaren ingeburgerd dus ertussen komen vergt wat doorzettingsvermogen.

Verkopen op Amazon in de US: Raden jullie dit aan?

Dit hangt af van de volume waarop jij verwacht te draaien. Als jij slechts enkele producten wilt verkopen met een omzet <20.000$ per jaar is het nog een overweging waard.  Als je massa wilt draaien, je een uniek product hebt met zoekvolume, en je de prijs strijd aan kunt gaan met je concurrenten dan is het zeker de moeite waard. Wil je graag beginnen met het verkopen op Amazon in Amerika maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag.

merk registreren euipo

Merk registreren bij het EUIPO? Krijg nu korting met de IE voucher.

Door Ties | 06/08/2021

Goed nieuws voor de nieuwe Amazon verkoper. Het is nu namelijk tijdelijk mogelijk om met korting een merk te registreren bij het EUIPO middels het gebruik van een IE voucher. Waarom moet je een merk registreren op Amazon? Zodra je …

Merk registreren bij het EUIPO? Krijg nu korting met de IE voucher. Lees verder »

amazon prime day

Amazon Prime Day. Ben jij er klaar voor?

Door Ties | 17/06/2021

Het is weer zover, Amazon Prime Day komt eraan en wel op 21 en 22 juni 2021. Hét online shopping evenement van Amazon. Hoe zorg jij ervoor dat je als Amazon verkoper hier het beste uit haalt? Hieronder noemen we …

Amazon Prime Day. Ben jij er klaar voor? Lees verder »

amazon prime leden

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper?

Door Ties | 16/04/2021

Het Prime loyaliteitsprogramma is officieel de 200 miljoen leden gepasseerd. Dit zijn 50 miljoen meer leden dan aan het begin van 2020, dat schrijft Jeff Bezos in zijn meeste recente brief richting de Amazon aandeelhouders. Mooie ontwikkeling in de groei …

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper? Lees verder »

verkopen amazon polen

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om?

Door Ties | 02/03/2021

“Amazon ondersteunt al jaren Poolse klanten en Poolse Amazon verkopers om de overige Europese platformen te bedienen. De volgende stap is om Polen een volledig retail aanbod voor consumenten aan te bieden. Nu is een mooie tijd om deze plannen …

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om? Lees verder »

Scroll naar top