Wat is de Amazon Buy Box?

En hoe kun je deze winnen?

wat is de amazon buy box

In het kort

  • Uitleg over de Amazon Buy Box;
  • Hoe jij ervoor kunt zorgen dat je deze zo vaak mogelijk wint! 

Leestijd: 2 minuten

Wat is de Amazon Buy Box?

Meeste klanten zullen niet de moeite nemen om naar beneden te scrollen en de volledige lijst met verkopers op een vermelding te bekijken. In plaats daarvan gaan ze gewoon naar de aanbevelingen onder de Buy Box (In Winkelwagen & Nu Kopen sectie samen) en doen ze hun aankopen. Als jij meer producten wilt verkopen, moet je dus weten hoe jij die Amazon Buy Box plaatsing kunt winnen.

De afbeelding hierboven toont de positionering van de Amazon Buy Box voor overige verkopers (waar jij dus wilt staan).

Welke factoren beïnvloeden de Amazon Buy Box?

Het exacte algoritme dat wordt gebruikt om te bepalen wie de Amazon Buy Box wint, is een goed bewaard geheim van Amazon om uitbuiting door verkopers te voorkomen.

Alsnog kun jij ervoor zorgen dat je deze plek wint door extra aandacht te besteden aan de volgende factoren:

  • De prijs van het product. Amazon houdt van een lage concurrerende prijs. Er wordt verwacht dat je waakzaam bent en de markt in de gaten houden voor prijswijzigingen. Probeer ervoor te zorgen dat jouw prijs altijd lager is dan of gelijk is aan de prijs van de Buy Box van jouw concurrent.
  • De afhandelingsmethode (FBA vs FBM). Amazon zal sneller een voorkeur geven aan verkopers die via FBA verkopen, daar verdienen zij immers meer op. Denk dus goed na over welke afhandelings methode jij gaat gebruiken.
  • De review score van de listing. Bij Amazon draait alles om de klant centraal te stellen. Hoe meer klanten op Amazon kopen, hoe meer geld Amazon verdient.
    Daarom moeten klanten tevreden worden gehouden door een goede koopervaring. Dit wordt weerspiegeld door de klant die jou een goede feedback score geeft.

Als een hoog percentage van de verkopen resulteert in slechte feedback, dan zal de gemiddelde feedback slecht zijn, wat ertoe kan leiden dat het Amazon-algoritme jouw niet in de Amazon Buy Box toont. Een goede manier om te helpen jouw klant feedbackscores te verbeteren, is door altijd een snelle en betrouwbare klantenservice te bieden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd binnen 24 uur reageert op berichten van kopers.

verkopen amazon polen

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om?

Door Ties | 02/03/2021

“Amazon ondersteunt al jaren Poolse klanten en Poolse Amazon verkopers om de overige Europese platformen te bedienen. De volgende stap is om Polen een volledig retail aanbod voor consumenten aan te bieden. Nu is een mooie tijd om deze plannen …

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om? Lees verder »

mahnung duitse omzetsbelasting

Voorkom een boete voor Duitse btw aangifte!

Door Bart | 27/01/2021

In Duitsland is goed zaken te doen. Duitsers zijn over het algemeen betrouwbaar en komen hun afspraken na. Daarnaast heeft het land de organisatie en administratie goed op orde. Dat betekent dus dat wij als, als ondernemers te gast in …

Voorkom een boete voor Duitse btw aangifte! Lees verder »

verkopen op amazon us in amerika

5 redenen waarom verkopen via Amazon US een must is

Door Ties | 10/12/2020

Verkopen op Amazon in Amerika via amazon.com is iets waar nieuwe Amazon verkopers niet snel aan denken. Dit terwijl de afzetmarkt gigantisch is en er echte kansen liggen om volume te draaien. Door gebruik te maken van Amazon FBA in …

5 redenen waarom verkopen via Amazon US een must is Lees verder »

Whitelabel producten uit china Rekket badmintonset

Rekket: Whitelabel sample producten met logo

Door Peter | 11/11/2020

De herfst heeft ons inmiddels weer naar binnen gestuurd. De verkoop van badminton sets ligt dan ook helemaal stil. Dit is een typisch seizoensproduct waarvan elke de zomer de vraag weer aanwakkert. Zodra de herfst komt kijken is het dan …

Rekket: Whitelabel sample producten met logo Lees verder »

Scroll naar top