Wat is de Amazon Buy Box?

En hoe kun je deze winnen?

wat is de amazon buy box

In het kort

  • Uitleg over de Amazon Buy Box;
  • Hoe jij ervoor kunt zorgen dat je deze zo vaak mogelijk wint! 

Leestijd: 2 minuten

Wat is de Amazon Buy Box?

Meeste klanten zullen niet de moeite nemen om naar beneden te scrollen en de volledige lijst met verkopers op een vermelding te bekijken. In plaats daarvan gaan ze gewoon naar de aanbevelingen onder de Buy Box (In Winkelwagen & Nu Kopen sectie samen) en doen ze hun aankopen. Als jij meer producten wilt verkopen, moet je dus weten hoe jij die Amazon Buy Box plaatsing kunt winnen.

De afbeelding hierboven toont de positionering van de Amazon Buy Box voor overige verkopers (waar jij dus wilt staan).

Welke factoren beïnvloeden de Amazon Buy Box?

Het exacte algoritme dat wordt gebruikt om te bepalen wie de Amazon Buy Box wint, is een goed bewaard geheim van Amazon om uitbuiting door verkopers te voorkomen.

Alsnog kun jij ervoor zorgen dat je deze plek wint door extra aandacht te besteden aan de volgende factoren:

  • De prijs van het product. Amazon houdt van een lage concurrerende prijs. Er wordt verwacht dat je waakzaam bent en de markt in de gaten houden voor prijswijzigingen. Probeer ervoor te zorgen dat jouw prijs altijd lager is dan of gelijk is aan de prijs van de Buy Box van jouw concurrent.
  • De afhandelingsmethode (FBA vs FBM). Amazon zal sneller een voorkeur geven aan verkopers die via FBA verkopen, daar verdienen zij immers meer op. Denk dus goed na over welke afhandelings methode jij gaat gebruiken.
  • De review score van de listing. Bij Amazon draait alles om de klant centraal te stellen. Hoe meer klanten op Amazon kopen, hoe meer geld Amazon verdient.
    Daarom moeten klanten tevreden worden gehouden door een goede koopervaring. Dit wordt weerspiegeld door de klant die jou een goede feedback score geeft.

Als een hoog percentage van de verkopen resulteert in slechte feedback, dan zal de gemiddelde feedback slecht zijn, wat ertoe kan leiden dat het Amazon-algoritme jouw niet in de Amazon Buy Box toont. Een goede manier om te helpen jouw klant feedbackscores te verbeteren, is door altijd een snelle en betrouwbare klantenservice te bieden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd binnen 24 uur reageert op berichten van kopers.

merk registreren euipo

Merk registreren bij het EUIPO? Krijg nu korting met de IE voucher.

Door Ties | 06/08/2021

Goed nieuws voor de nieuwe Amazon verkoper. Het is nu namelijk tijdelijk mogelijk om met korting een merk te registreren bij het EUIPO middels het gebruik van een IE voucher. Waarom moet je een merk registreren op Amazon? Zodra je …

Merk registreren bij het EUIPO? Krijg nu korting met de IE voucher. Lees verder »

amazon prime day

Amazon Prime Day. Ben jij er klaar voor?

Door Ties | 17/06/2021

Het is weer zover, Amazon Prime Day komt eraan en wel op 21 en 22 juni 2021. Hét online shopping evenement van Amazon. Hoe zorg jij ervoor dat je als Amazon verkoper hier het beste uit haalt? Hieronder noemen we …

Amazon Prime Day. Ben jij er klaar voor? Lees verder »

amazon prime leden

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper?

Door Ties | 16/04/2021

Het Prime loyaliteitsprogramma is officieel de 200 miljoen leden gepasseerd. Dit zijn 50 miljoen meer leden dan aan het begin van 2020, dat schrijft Jeff Bezos in zijn meeste recente brief richting de Amazon aandeelhouders. Mooie ontwikkeling in de groei …

Amazon Prime passeert de 200 miljoen leden. Wat betekent dat voor jou als verkoper? Lees verder »

verkopen amazon polen

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om?

Door Ties | 02/03/2021

“Amazon ondersteunt al jaren Poolse klanten en Poolse Amazon verkopers om de overige Europese platformen te bedienen. De volgende stap is om Polen een volledig retail aanbod voor consumenten aan te bieden. Nu is een mooie tijd om deze plannen …

Amazon Polen is live. Hoe ga je daar als Amazon verkoper mee om? Lees verder »

Scroll naar top