Welke producten verkopen het beste op Amazon

AMAZON best sellers amazon advies

“Best Sellers Amazon” of “how to find best selling products on Amazon”.

De Google zoekresultaten liegen er niet om. Ook in Nederland zijn e-commerce ondernemers constant op zoek naar dat ene product dat iedereen voorbij gaat en mega succesvol wordt.

Amazon is een marketplace waar je als startende ondernemer autoriteit moet opbouwen, je merk moet laten groeien en goede producten met leveren. Inmiddels voelt het e-commerce landschap van vandaag een beetje meer ontwikkeld. Naarmate Amazon bleef groeien, werd de data steeds overtuigende. Naarmate de toegankelijkheid toeneemt, neemt ook de concurrentie toe.

Maar het afgelopen jaar was anders dan alle andere in de geschiedenis. De wereldwijde pandemie dwong ons allemaal om ons aan te passen. Ook Amazon kreeg met nieuwe uitdagingen te maken. Een drastisch toegenomen verkeer, gloednieuwe trending productcategorieën en het gemak van online winkelen maken ons afhankelijker dan ooit.

Waar sta jij?
 • Je hebt de middelen om jouw eigen private label business 100% online vanuit huis te starten en je hebt een eerste productidee nodig.
 • Je verkoopt al op Amazon, maar je wilt dat 2022 het jaar wordt waarin je nieuwe producten aan jouw niche toevoegt.
 • Je worstelt met jouw huidige product op Amazon en bent klaar en bereid om over te stappen op een nieuwe productlijn.

Voor iedere verkoper is het aan te raden om data-gedreven onderzoek te doen. Wij gebruiken het programma Helium10 dagelijks en raden dit dan ook aan aan iedere serieuze verkoper.

Klik hier om 6 maanden lang 20% korting te krijgen op Helium10. De Helium 10 extensie is gratis te downloaden en er is ook een starters plan beschikbaar.

“Best selling products op Amazon”

Laten we nu eens kijken naar de meest voor de hand liggende plaats om Amazon's populairste producten te vinden: Amazon's Bestsellers lijst. Hier kunt u de best presterende producten vinden, gesorteerd op categorie. Voordat we in de producten duiken, onthoud dat Amazon's bestseller lijst voornamelijk gebaseerd is op BSR.

BSR (Best Sellers Rank) is een meting die door Amazon wordt toegekend aan alle producten op Amazon. Deze is gebaseerd op recente verkopen en verkoopsnelheid. De BSR wordt elk uur bijgewerkt en verandert meerdere keren per dag. Het gebruik van de Bestsellers lijst is een goede manier om trending producten op Amazon te zien, maar het garandeert niet dat een bepaald product een topverkoper op Amazon zal zijn voor een maand of een jaar, bijvoorbeeld. Toch raden we aan deze lijst te doorzoeken tijdens de eerste fasen van uw Amazon-productonderzoek. Hier zijn enkele van de topproducten uit Amazon's populaire productcategorieën.

Bestseller Amazon de sport, musik handmade produkte.
Bestseller-Amazon-de-Auto-Kuche-Launchpad

Criteria tijdens product onderzoek

Iedere verkoper weet het belang van goed onderzoek doen naar ‘winning products’. Zomaar op de gok een product inkopen en verkopen is niet meer van deze tijd. Best sellers hebben een grotere kans van slagen als je dus je voorbereiding gedaan hebt.

Criteria waar wij graag naar kijken:

Must have Great to have
Enorme vraag Kleine artikelen
Fatsoenlijke winstmarges Lichtgewicht artikelen
Weinig concurrentie Producten met ruimte voor verbetering
Minimaal seizoensgebonden
Geen juridische problemen

Meest populaire categorieën op Amazon

De meest populaire categorieën op Amazon in 2022 zijn:

 • Home & Kitchen
 • Beauty & Personal Care
 • Toys & Games
 • Clothing, Shoes & Jewelry
 • Health, Household & Baby Care
 • Sports & Outdoors
 • Arts, Crafts & Sewing
 • Books
 • Kitchen & Dining
 • Baby

Nu vraag je je misschien af, hoe onderzoek ik dit nou?

Wij raden voor je Amazon gerelateerd onderzoek aan om Helium10 te gebruiken. Onze favoriete tool in het programma is dan ook Helium 10’s Black Box. Deze product research tool geeft je de handvaten om een data gedreven onderzoek te doen naar nieuwe producten. Door de talloze filters is het soms lastig te kiezen wat je waar moet invoeren, daarom zal ik je even meenemen.

We zullen voor dit voorbeeld de categorie Sport & Vrije tijd (Sport & Freizeit) aan houden en de focus leggen op ons buurland Duitsland.

Stap 1: Open Helium10 Black Box tool en kies voor de Duitse marketplace.

Product onderzoek op Amazon

Helium10 Amazon Advies Blackbox 1 categorie

Hierboven zie je een overzich van de filters die je kan instellen. Naast een aantal Filter Presets kun je geheel naar wens je voorkeuren aangeven. Hier zie je dat we Sport & Freizeit aanvinken.

Stap 2: Review Count en Review Rating

Helium10-Amazon-Advies-Blackbox-2-reviews-1

De volgende stap is het invullen van de 'review filters' waarbij je producten probeert te vinden waar nog niet zoveel reviews voor geschreven zijn (impliceerd 'nieuw' product) en waar lage reviews gegeven zijn (impliceerd ruimte voor verbetering). In dit voorbeeld houden wij een Review Count van max. 50 aan en een Review Rating van max. 4 (van de 5). Deze criteria is voor de Duitse markt aan te raden voor veel producten.

Stap 3: Product grootte en gewicht (shipping)

Helium10-Amazon-Advies-Blackbox-3-shipping

Bij Helium 10 kun je zelfs de product formaten invullen. Voor dit onderzoekje hebben we Small Parcel, Standard Envelope & Large Envelop aangehouden om verzend- en opslagkosten te minimaliseren.

Stap 5: Fulfilled by Amazon of Merchant.

Helium10 Amazon Advies Blackbox 4 fulfilled

Voor het gewicht vullen we hier 4 pond in (omgerekend 1.8 kg). De reden hiervoor is het prijsvoordeel dat je kan hebben bij pakketten onder de 2 kg. Voor de fulfilment hebben we even alle opties open. Als je benieuwd bent naar de voordelen van Fulfilment by Amazon klik dan hier voor meer informatie.

Stap 6: Prijzen en omzet invullen.

Helium10 Amazon Advies Blackbox 5 pricing.

Om je verzendkosten enigszins te dekken raden wij aan om je pricing boven de € 18,- te houden. Hoe hoger je prijs per product, des te minder units je hoeft te verkopen om een bepaalde omzet te behalen. Daarnaast selecteren we nu een maximum van € 99,- om de inkoop kosten te beperken. Tot slot willen we er natuurlijk wel wat aan verdienen, vandaar dat we een minimale omzet van € 5.000,- per maand invullen.

Stap 7: ZOEKEN MAAR!

Helium10 Amazon Advies Blackbox 7 resulaten

Vanaf hier kan je speurwerk beginnen. Ga rustig door de pagina's heen en kijk of er iets tussenzit wat jij wel ziet zitten. Je kan altijd later nog extra filters toepassen (zoals alle 'sportbrillen' uitsluiten). De truc zit hem in herhaling en gevoel krijgen voor het programma.

Helium10 proberen met korting?

Door onze samenwerking met Helium10 hebben wij voor jullie korting geregeld! Hierdoor kun je direct aan de slag met product onderzoek en heel veel andere tools die zorgen dat jij succesvoller kan verkopen op Amazon.

Kom je er zelf niet uit en zou je graag hulp krijgen? 

Vragen of een
project starten?

Een hands-on amazon marketplace agency. 

 

Wij ondersteunen bedrijven van A tot Z in hun groei op amazon Marketplaces in 14 verschillende landen. Heb je een specifieke vraag of wil je graag hulp bij het opzetten van je amazon business? Neem gerust vrijblijvend contact op. 

Scroll naar top