Verkoper worden op Amazon doe je zo!

verkoper worden op amazon

Het klinkt geweldig, een passief inkomen genereren. Geld verdienen terwijl je ligt te slapen, op het strand ligt te bakken of aan het feesten bent. Is dat mogelijk? Ja, maar, het is absoluut niet zo makkelijk als je denkt. Één van de manier om dit voor elkaar te krijgen is om verkoper te worden op Amazon. Hoe dat precies doet, dat lees je hier:

Om verkoper te worden op Amazon moet jij je eerst aanmelden als verkoper

Wat heb je daarvoor nodig? In ieder geval een KVK inschrijving van jouw onderneming, een creditcard om de maandelijkse €39,95 af te kunnen schrijven en EAN codes van de producten die je gaat verkopen.

Wat ga je verkopen en hoe voeg je deze producten toe?

Als verkoper op Amazon heb je of eigen producten of producten gevonden die je graag wilt verkopen. Heb je al een concurrentie analyse gedaan? Wat voor prijzen ga je hanteren? Heb je deze producten op voorraad of ga je ze verschepen naar Nederland? Beginnen direct met het toevoegen van producten op Amazon.

In welke landen ga je dit verkopen?

Amazon maakt het voor verkopers mogelijk om per direct via verschillende kanalen te verkopen. Seller Central van Amazon EU biedt het platform aan in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Nederland en Belgie. Daarom kan jij in een klap je producten op een groot gebied afzetten. Vervolgens dien je nog de keuze te maken of je dit zelf wilt gaan verzenden, of dat je dit Amazon laat doen. Dit onderscheid wordt Fulfilment by Amazon (FBA) en Fulfilment by Merchant (FBM) genoemd.

Tot slot

Om verkoper te worden op Amazon heb je een goed product, een markt en een fulfilment mogelijkheid nodig. Alle informatie om te beginnen met verkopen kun je op Amazon Advies vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top