Wat je NIET moet dropshippen op Amazon

Door te dropshippen op Amazon kun je een passief inkomen genereren. Je koopt producten in, verstuurt ze vervolgens naar Amazon en Amazon doet de verzendingen en klantenservice, ook wel FBA genoemd). Het is geschikt voor een hoop producten, maar er zijn enkele product categorieën waar je een tweede keer over na moet denken. Wij hebben een overzicht gemaakt van items die je beter niet kunt dropshippen via Amazon. Komen ze:

1. Elektronica zonder merknaam

Elektronica zonder merknaam wordt niet snel vertrouwd door de consument. Als er geen behoorlijke naam zoals Apple, Sony, Samsung of Huawei aan je elektronica zit heb je een grote kans dat het niet verkoopt. Bovenal ben je VERPLICHT om 2 jaar garantie te geven op alle elektronica die je verkoopt. In het geval dat je bijvoorbeeld dure stereo sets verkoopt heeft een consument onder EU wetgeving het recht om op het laatste moment iets terug te sturen. Je moet dus overtuigd zijn dat jouw dropshipping elektronica het 2 jaar uit gaat houden.

2. Producten met een laag zoek volume

Waarom zou je iets gaan verkopen op Amazon zonder dat er zoekvolume op zit? Tenzij je een compleet nieuw product op de markt zet en je een goed marketing budget hebt, heeft het geen zin om een product te verkopen wat de consument niet zoekt. Check dus altijd het zoekvolume van je product voordat je begint met alle dropship voorbereidingen.

3. Merk sneakers

Je hebt hiervoor een speciale reseller licentie nodig. Begin dus niet met het bouwen van je Store en Listings voordat je dit in orde hebt.

4. Meubels (of andere grote artikelen)

Als je iets wilt versturen dat groter is dan 90cm x 60cm en meer dan 2kg weegt kom je in een speciaal shipping categorie die ontzettend duur is. Soms duurder dan het product zelf waardoor het de consument afschrikt. Houdt je dropshipping producten dus binnen een bepaalde grootte.

Voor meer informatie over dropshipping via Amazon, ga je naar onze “Dropshipping Gids 2020“.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top