Kan ik als particulier verkopen op Amazon?

Als particulier verkopen op amazon
Als particulier vanaf thuis verkopen op Amazon

In het kort

  • Als particulier verkopen is niet mogelijk
  • Kvk inschrijving is vereist

Leestijd: 2 minuten

We weten hoe dat gaat: Je hebt je verkoopplan al klaar, je weet precies welke producten je wilt gaan verkopen en wanneer je wilt beginnen met het verkopen op Amazon. Maar kun je zomaar aan de slag of heb je een bedrijf nodig? Kortom, kan je als particulier verkopen op Amazon? 

Het antwoord is kortom nee. Amazon vereist bij het aanmelden op Amazon een Kamer van Koophandel (KvK) registratie. Dit betekent dat jij jezelf eerst moet registreren bij de Kamer van Koophandel voordat je kunt beginnen met het verkopen op Amazon als particulier. Bij de Kamer van Koophandel kun jij jezelf inschrijven als Eenmanszaak of als V.O.F. voor een klein bedrag van €50,00. Zodra jouw KvK registratie voldaan is kun je aan de slag als verkoper op Amazon. Zorg wel even dat je een aantal EAN's hebt geregeld voordat je vastloopt bij het toevoegen van producten. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier. 

Wil je graag weten hoe je start met het verkopen op Amazon? Volg dan onze eenvoudige startgids: in 10 stappen aanmelden als verkoper op Amazon

Vragen of een
project starten?

Een hands-on amazon marketplace agency. 

 

Wij ondersteunen bedrijven van A tot Z in hun groei op amazon Marketplaces in 14 verschillende landen. Heb je een specifieke vraag of wil je graag hulp bij het opzetten van je amazon business? Neem gerust vrijblijvend contact op. 

Scroll naar top